FOTO Ambasadorul Italiei în România: Românii s-au așezat și s-au acomodat în Italia foarte ușor. Au existat și cazuri de exploatare umană a cetățenilor români în Italia, nu ascund acest lucru

ministrul andreea pastirnac ambasadorul italiei marco giungiAmbasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a declarat, miercuri, la Botoșani, că peste 1,2 milioane de români trăiesc în Italia și că ei s-au integrat bine alături de cetățenii acestui stat. Excelența sa a spus, însă, că trebuie dusă o informare în rândul cetățenilor români sezonieri din Italia în ceea ce privește drepturile acestora, iar acest lucru se va face în cadrul campaniei „Informare acasă! Siguranţa în lume!”, lansată la Botoșani.

like facebookRomânii existenți în Italia sunt foarte bine integrați. Este foarte important să-i informăm pe cetățenii români sezonieri din Italia despre drepturile lor, campanie pe care o facem în strânsă colaborare cu Ministerul pentru Românii de Pretutrindeni, împreună cu Ambasada României în Italia. Primul lucru pe care trebuie să-l știe este că exploatarea prin muncă, exploatarea umană este activă. Astfel de delicte există oriunde, dar există soluții pentru acestea. Soluția în Italia, ca pretutindeni, este legea, poliția. Au existat cazuri de exploatare umană a cetățenilor români în Italia, nu ascund acest lucru. (…) Am început investigații în baza acestor prezumții și am implementat diverse programe. S-au intensificat controalele în zonele unde există lucrători sezonieri. Împreună cu partenerii noștri din România urmărim să informăm oamenii. Și în acest sens avem diverse programe prin care urmărim să trimitem atașați în România, la ambasade, la consulate, pentru a-i ajuta pe cetățeni. Sunt convis că românii și italienii sunt foarte aproape și foarte similari. Așa că este ușor să ne înțelegem. Românii s-au așezat și s-au acomodat în Italia foarte ușor”, a menționat ambasadorul Italiei în România.

Campania națională lansată la Botoșani își propune informarea cetățenilor români care vor să plece la muncă în străinătate sau care deja se află în străinătate, despre drepturile lor, dar și de riscurile la care pot apărea atunci când merg în țările UE pentru un loc de muncă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *