Tamara Ciofu: În urma demersurilor pe care le-am făcut, copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul preuniversitar de masă vor beneficia de sprijin din partea statului

tamara ciofu parlamentDeputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că Guvernul a aprobat în ultima ședință de Guvern hotărârea prin care copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul preuniversitar de masă vor beneficia de sprijin din partea statului.

Felicit echipa domnului prim-ministru Tudose pentru că a rezolvat în sfârșit această problemă a copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul preuniversitar de masă. Încă de anul trecut, am solicitat guvernului tehnocrat să acorde același drepturi acestor copiii cu cele ale minorilor din învățământul special. Era o nedreptate și o discriminare ca numai cei din învățământul special să aibă dreptul la bursă, alocație de hrană și fonduri pentru îmbrăcăminte, rechizite școlare și cazare, iar cei care suferă aceleași afecțiuni, dar care sunt integrați în învățământul de masă să nu beneficieze de sprijin din partea statului”, a declarat Tamara Ciofu.

like facebookÎn cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale de la Camera Deputaților la inițiativa deputatului Tamara Ciofu au fost organizate o serie de consultări și publice privind problemele persoanelor cu dizabilități și a copiilor cu cerințe educaționale speciale, începând din 2016 și până în prezent.

La consultările care au avut loc de-a lungul ultimului an au participatpersoane cu diferite tipuri de dizabilități fizice sau mentale, reprezentanți de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Autoritatea Națională pentru persoanele cu dizabilități, Institutul Român pentru Drepturile Omului și membrii ai organizațiilor care se ocupă de educația și integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Ca medic pediatru, am atras atenția asupra importanței pe care statul trebuie să o acorde pentru susținerea integrării acestor copii cu cerințe educaționale speciale în cadrul comunitățior locale. Iar, acest lucru se face în primul rând prin sprijin financiar. Scopul nu trebuie să fie instituționalizarea și izolarea de societate ci integrarea și participarea pe cât posibil la viața comunității a acestor copii”, a subliniat Tamara Ciofu.

Sursa: comunicat PSD

One thought on “Tamara Ciofu: În urma demersurilor pe care le-am făcut, copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul preuniversitar de masă vor beneficia de sprijin din partea statului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *