După salariile mărite la Consiliul Județean și direcțiile din subordine, angajații vor primi și sporuri

Consiliul Judetean Botosani sediuSalariile angajaților de la Consiliul Județean și direcțiile din subordine vor crește, din nou. Guvernul a adoptat vineri, printr-o hotărâre, un regulament prin care angajaţii din administraţia publică locală vor putea beneficia de sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, de până la 15% din salariul de bază.

like facebookNivelul sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă este de până la 15% din salariul de bază, pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 4 factori de risc; până la 10% din salariul de bază, pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 3 factori de risc; până la 5% din salariul de bază, pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 2 factori de risc.

Vineri, în ședința de Gyvern, s-a aprobat Regulamentul cadru privind acordarea sporurilor, asta însemnând că în viitorul apropiat printr-o dispoziție a prețedintelui și având în vedere prevederile bugetare să poată fi acordate și aceste sporuri. Nu s-a putut da ca și spor efectiv până acum. pentru că de zece ani se discută de temeiul legal privind acordarea acestora. Dacă cineva s-a gândit să se plătească și aceste sporuri, înseamnă că cineva s-a gândit și de unde vin acești bani. Prin acest regulament cadru și normele de aplicare se va face o departajare, iar prin dispoziția președintelui se va stabili procentele”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *