Se strică vremea! Meteorologii au emis Cod portocaliu pentru Botoşani

fulger botosaniAdministrația Națională de Meteorologie a emis, duminică la amiază, o avertizare de tip Cod portocaliu valabilă şi pentru judeţul Botoşani de instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit acesteia, în intervalul 6 august, ora 18.00 – 8 august, ora 06.00, în regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de munte, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

like facebook Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei.

Pe parcursul zilei de luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.

În regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) şi în noaptea de luni spre marți (7/8 august).

One thought on “Se strică vremea! Meteorologii au emis Cod portocaliu pentru Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *