Atenție botoșăneni! Codul gaben de caniculă intră în vigoare miercuri dimineață

harta cod galbenCodul gaben de caniculă emis de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Botoșani intră în vigoare de miercuri.

Potrivit meteorologilor, miercuri și joi (2 și 3 august), valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

like facebookÎn Moldova, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade.

Valul de căldură va persista și la sfârșitul săptămânii.

Botoșănenii sunt sfătuiți să se deplaseze în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil în zone umbrite, alternând mișcarea cu repaosul, în spații dotate cu aer condiționat, cum ar fi magazinele sau spațiile publice.

Sunt de evitat aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11:00 și 18:00 iar ținuta adoptată trebuie să fie lejeră, deschisă la culoare.

Și hidratarea este esențială, fiind recomnadat consumul a 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe, de soc, mușețel sau urzici. Nu sunt recomandate băuturile ce conțin cafeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucuri carbogazoase) în cantități mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *