Marțea neagră: Și bărbații sunt hărțuiți sexual!

Dumitru Monacu- caricaturaFără doar și poate, pe planeta albastră nu ar fi mișunat azi 7 miliarde de oameni dacă divinitatea nu ar fi depășit cu câteva liniuțe doza … hormonală destinată masculilor. Criticat, repudiat și blamat, apetitul sexual în exces al bărbaților a fost mereu ținta ironiilor lansate din tabăra feminină fără a se analiza măcar de doi bani mărunți și varianta în care, pornirile de acest gen ar fi fost relativ egale între cele două sexe. Cine și ce ar fi avut de pierdut? Chiar e greu de înțeles că supragradarea dozei de care vorbeam este de fapt atuul femeii? Până la dumirirea și luminarea unora, o să ne ocupăm nițel de o altă fațetă a problemei care  trebuie neapărat analizată și scoasă în evidență : hărțuirea sexuală!

E clar că există mulți … ”pantalonari” care,  fără educație, cultură și civilizație, adeseori depășesc barierele bunului simț precum boii, stănoagele. Aceștia, la vederea eternului și fascinantului feminin nu-și pot manifesta bărbăția decât fluierând, ”pâsâind”, mugind trivialități sau și mai rău, dedându-se la gesturi și fapte demne de a fi blurate privirilor celorlalți participanți la … spectacol, respectiv copiii, bătrânii sau oamenii educați. În mai toate situațiile de acest gen oamenii civilizați dezavuează din priviri pornirile sălbatice ale troglodiților moderni și merg mai departe, fiecare în treaba lor. Niciun reproș, niciun gest de dezaprobare și cu atât mai mult, nicio tentativă de a suna la 112 pentru că, deseori, femeile sunt puse în dificultate și chiar ar avea nevoie de ajutor. Lipsa aceasta de simț civic a concetățenilor noștri vine însă, de multe ori, braț la braț cu o altă parascovenie, neluată de mulți în seamă : ținutele exagerat de  sexy ale unor femei care, prin modul lor de a se îmbrăca, efectiv hărțuiesc masculii cei vulnerabili la … desuuri.

Acești masculi – spun cercetătorii britranici (sic!) – se împart în trei categorii : nesimțiții, despre care tocmai am amintit, nesimțitorii, pe care pur și simplu nu-i mai interesează nurii nimănui și în fine, a treia categorie care, înghițind în gol, ajung acasă la soție sau prietenă și se … ”răzbună” fiecare, după cât îl duce capul, bărbăția sau imaginația. Dar nu este asta oare o formă de hărțuire sexuală? Nu este oare zgândărit excesiv masculul în esența lui? Tot … cercetătorii britanici au stabilit că răspunsul e pozitiv. Când calci ca pe ouă pe strada mare cu poponețul la bună vedere și balcoanele total … neînchise, nu te aștepta ca bărbații să se întoarcă înspre răsărit și să facă cruce sau dacă sunt musulmani, să-și întindă covorașul pe jos! Toți, absolut toți vor arunca măcar o geană-blitz în zonele edenico-păcătoase,  fiecare reacționând după nivelul de educație și glagore dobândit. Mârlanii vor ”pâsâi” (în cel mai bun caz!) iar ceilalți vor respira adânc și se vor îndepărta cât mai rapid de zona în care ispita face legea! Pentru această categorie de bărbați, ținutele deșănțate ale unor doamne sau domnișoare reprezintă de fapt, forma – mai mult decât subliminală!- de hărțuire sexuală.

Bineînțeles că nu există o limită clar definită în ceea ce privește scurtimea fustei sau adâncimea decolteului. Dar totuși, nu trebuie omis faptul că principiul ”no limits” e valabil numai și numai în dormitorul fiecăruia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *