Salvare de vieţi cu „cadavre“ pe patru roţi. Ambulanţe cu 1 milion de kilometri la bord trimise la intervenţie

ambulanteAmbulanţele de la Staţia Judeţeană de Ambulanţă Botoşani sunt adevărate cadavre pe patru roţi. Majoritatea au depăşit cu mult numărul de kilometri recomandaţi pentru maşinile de intervenţie şi sunt cârpite în ateliere, de mecanicii instituţiei. Cu aceste maşini de intervenţie este deservită o populaţie de peste 300.000 de locuitori, scrie Adevarul.

like facebookStaţia Judeţeană de Ambulanţă din Botoşani deserveşte o populaţie de aproape 400.000 de locuitori, împânziţi pe o suprafaţă de peste 4900 de kilometri pătraţi. Pentru cazurile de urgenţă, apărute pe întreg teritoriul judeţului, SJA Botoşani are la dispoziţie doar 24 de ambulanţe. Colac peste pupăză, 20 dintre acestea au depăşit cu mult numărul de kilometri admişi pentru o maşină de intervenţie.    Mai precis sunt ambulanţe care au peste 1 milion de kilometri parcurşi, pe drumuri pline de gropi, denivelate şi uliţe săteşti. De altfel mecanicii recunosc că astfel de ambulanţe nu ar mai fi trebuit să circule şi cu atât mai mult să care pacienţi aflaţi în stare gravă. De cele mai multe ori, medicii, asistenţii, şoferii de pe ambulanţă merg la intervenţii cu teamă. Şi nu de frica pacienţilor recalcitranţi, ci de teama de a nu rămâne în drum şi mai ales să nu le moară pacientul în maşina de intervenţie.

”Le mai ţinem noi în viaţă”  

Chiar dacă nu sunt ruginite şi nu se desprinde bucăţi de tablă de pe ele, ambulanţele de la Botoşani sunt la fel de bolnave ca pacienţii pe care îi transportă. Nea Nicu, mecanic cu experienţă la Staţia Judeţeană de Ambulanţă este un om foarte ocupat. Cârpeşte ce poate la ele.

”Se duc repede bucşele, suspensiile, furtunul special de presiune. Dacă se duce, altul nu mai vin la calitatea care trebuie. Apoi sunt foarte afectate de praf, de mizerie multă. Dar ce să le facem, asta-i viaţa la noi. Le reparăm cum putem, vrem nu vrem cu asta ne zbatem”, spune mecanicul. De altfel mecanicii spun că majoritatea ambulanţelor nici nu ar trebui să mai circule.

Citeste mai mult: adev.ro/otrzgu

One thought on “Salvare de vieţi cu „cadavre“ pe patru roţi. Ambulanţe cu 1 milion de kilometri la bord trimise la intervenţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *