Deschiderea Vămii Racovăț, la mâna autorităților ucrainene

Vama Racovat- Pomarla- BotosaniNoi demersuri făcute de autoritățile din România către cele din Ucraina, în vederea deschiderii frontierei de la Racovăț. Ministerul Afacerilor Externe a  efectuat, pe 21 iulie, un nou demers pe lângă Ambasada Ucrainei prin care s-au solicitat clarificări cu privire la stadiul lucrărilor de infrastructură pe partea ucraineană și perspectivele finalizării acestora.

”Interesul părții române pentru deschiderea punctului a fost reiterat constant în contactele cu partea ucraineană.  Intenționăm continuarea demersurilor pe lângă partea ucraineană, în coordonare cu Autoritatea Națională a Vămilor și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în vederea începerii funcționării punctului de trecere a frontierei de la Racovăț”, se precizează într-o adresă trimisă de MAE autorităților locale.

Deschiderea punctului de trecere a frontierei româno-ucrainene Racovăț-Diakivți a fost convenită printr-un acord cu partea ucraineană, încheiat prin schimb de note verbale în 31 august 2012 și respectiv 12 septembrie 2012. În acord s-a prevăzut că deschiderea efectivă a punctelor se va face în momentul în care vor fi finalizate lucrările de infrastructură necesare pentru începerea funcționării acestora și, din câte se pare, lucrările nu au fost finalizate pe partea ucraineană.

 

One thought on “Deschiderea Vămii Racovăț, la mâna autorităților ucrainene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *