Controale ale inspectorilor de muncă la spălătoriile auto din Botoșani

spalatorie autoSpălătoriile auto din județul Botoșani au fost ținta unor controale ale inspectorilor de muncă. Acțiunea face parte dintr-o campanie privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată  şi  verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în  aceste unități.

like facebookAu  fost verificaţi 12  agenţi economici cu activitate în domeniul serviciilor de spălătorie auto. S-a aplicat o sancţiune contravenţională şi s-au dispus 10 măsuri. Deficienţe constatate: neînmânarea unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului la angajare, neacordare spor de repaus săptămânal, neîntocmirea pontajelor în conformitate cu orele prestate de salariaţi în zilele de sâmbătă şi duminică, nerespectarea termenului de transmitere în ReGES a contractelor individuale de muncă, precum şi a modificărilor şi încetărilor acestora, nerespectarea  prevederilor HG 500/2011 privind desemnarea persoanei care completează şi transmite în ReviSal.

În domenioul securității în muncă s-au constatat 40 neconformităţi, s-au dispus 40 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi s-au aplicat 40 sancţiuni contravenţionale (avertismente verbale).

Printre neconformităţile constatate s-au numărat: nedesemnarea de către angajator a unui sau mai multor lucrători pentru a se ocupa de activitatea de protecţie şi prevenire a riscurilor din unitate, neefectuarea semnalizării de securitate şi/sau sănătate la locul de muncă (căi de acces şi de circulaţie, tablouri şi prize de alimentare cu energie electrică),  neîntocmirea planului de prevenire şi protecţie, precum și alte nereguli.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *