Om de afaceri pus să plătească zeci de mii de euro, după ce şi-a băgat singur firma în faliment

bogat cu bani multiUn om de afaceri a fost obligat de judecători să restituie zeci de mii de euro luaţi din firmă, înainte ca aceasta să ajungă în insolvenţă.
Este vorba despre administratorul societăţii Play&Win Games SRL, Marcel Alin Ilaşcu, ce a fost obligat să restituie 235.494 de lei, bani ce i-a încasat din firmă înainte de deshiderea procedurii.
Administratorul judiciar al firmei desemnat de judecătorul sindic a deschis acţiunea menţionând că în urma studierii dosarului a observat mai multe plăţi efectuate în ultimile 120 de zile înainte de deschiderea dosarului de insolvenţă.
like facebookPlăţile efectuate de debitoare nu au legătură cu activitatea normală a societăţii şi nu au fost făcute în scopul realizării obiectului de activitate, ci de a sustrage disponibilităţi băneşti din patrimoniul societăţii. Aşadar, aceste plăţi sunt lovite de nulitatea absolută deoarece au o cauză ilicită dată de scopul mediat al obligaţiei, acela de a se sustrage sume de bani de la urmărirea de către creditori şi de a leza drepturile acestora„, a arătat lichidatorul în instanţă.
Tribunalul Botoşani a admis cererea şi a obligat fostul administrator să returneze sumele încasate ilegal.

One thought on “Om de afaceri pus să plătească zeci de mii de euro, după ce şi-a băgat singur firma în faliment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *