Încă un profesor contestă corectitudinea concursului pentru directori: Mi s-a făcut o greață de neimaginat

liceul regina maria dorohoiOrganizarea concursului pentru directorii de școli este contestată de încă un candidat de la un liceu din județul Botoșani. Este vorba de profesorul Petru Damaschin, care a candidat la funcția de director pentru Liceul ”Regina Maria” din Dorohoi. Acesta se declară nemulțumit de prestația comisiei. Candidatul a trecut de două probe, însă la interviu a fost respins. El a contestat rezultatul și a sesizat și Ministerul Educației. Damaschin spune că nu este normal ca din comisie să facă parte o persoană care nu are nici măcar definitivatul în învățământ, respectiv să evalueze un candidat cu grad mai mare.

like-facebookA fost o evaluare superficială a CV-ul și lipsă de interes față de prezentarea mea la interviu. Aceasta persoană este președintele unei comisii care evaluează potențiali directori cărora li se impune să aibă cel puțin gradul II. Mi se pare anormal. În plus, din comisie fac parte directori de gimnaziu. Ce treabă au aceștia cu liceul? Trebuie niște oameni care au experiență, care știu care sunt problemele în învățământul liceal”, a menționat Damaschin.

Profesorul de la Liceul ”Regina Maria”, care a condus 16 ani unitatea de învățământ din postura de director adjunct, a avut un contracandidat care , la râmdul lui, a ieșit din concurs. El crede, astfel, că postul este dedicat unei alte persoan și este hotărât ca la următorul concurs să nu se mai înscrie.

Mi s-a făcut o greață de neimaginat. Am rămas șocat când am văzut rezultatul pe care mi l-au dat la interviu. M-am prezentat frumos, am prezentat oferta managerială timp de 20 de minute, timp în care cei cinci membri ai comisiei mi-au evaluat documentul în original, pe care trebuia să-l evalueze cu atenție. L-au frunzărit și au pus o notă acolo. Când am terminat de prezentat oferta, nu mi s-a pus nicio întrebare. Mi se par lucrurile astea de domeniul imnposibilului: eu când depun dosarul trebuie să am cel puțin grad didactic II și sunt evaluat de unul care nu are definitivat. Am fost 16 ani director adjunct. Știu ce înseamnă activitate managerială, știu ce înseamnă să evaluezi și, cinstit, președintele comisiei are șapte ani de când este în învățământ. Prima mea impresie a fost că a existat o comandă . Este ținut postul pentru cineva cu dedicație”, a mai spus Petru Damaschin.

Concursul pentru directorii de școli s-a finalizat marți.

 

 

6 thoughts on “Încă un profesor contestă corectitudinea concursului pentru directori: Mi s-a făcut o greață de neimaginat

  1. Cum e posibil sa atacati presedintele unei comisii si sa evaluati performantele profesionale unei persoane care are doctoratul? Domnule Damaschin, nimeni de la Regina Maria nu va doreste!! Multumim ca ati picat concursul! V-ati scutit de un scandal!
    Greata se trateaza cu lamaie!!!

    1. e plina tara de doctoranzi….de aia merge asa bine totul….plagiat si prostie…toate la superlativ!!!

    2. Cât se poate de adevărat! E de dorit să se studieze și dosarul cu reclamații ale tovarășului, că în 16 ani s-au adunat câteva care spun multe despre personaj. Democrație, dar nici chiar așa!!! Alexandru Lăpușneanu reloaded!

  2. Nu stiu ce a prezentat colegul in fata comisiei nr.3, dar tin sa precizez ca am fost la interviu la aceeasi comisie si nu am nimic de reprosat. Au dat dovada de profesionalism, mi-au urmarit cu atentie prezentarea si s-au raportat la grila de evaluare pe care o cunosteam toti. Mi-au adresat intrebarile, am raspuns. Poate ca as fi vrut un punctaj mai mare, dar nu pot da vina pe comisie.
    Cred ca este cel mai serios concurs la care am participat, cu toate probele filmate de la un capat la altul. Si e bine ca a fost asa! In mod normal, nu ar mai trebui sa fie loc de interpretari! Dar cand e vorba de concurenta, inevitabil apar nemultumiri si discutii.

  3. Si inca ceva! Din comisie nu a facut parte niciun director de gimnaziu! Chiar erau de la liceu! Haideti sa fim corecti si cand suntem suparati!
    M-as bucura sa mai existe reactii si din partea celorlalti directori care au luat concursul in serios, s-au pregatit pentru asta si au constatat ca lucrurile s-au desfasurat in mod corect si transparent!
    Improscarea cu noroi si discreditarea a orice au devenit la moda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *