Acuzaţii de fraudă la un concurs pentru ocuparea unei funcţii de director la un colegiu din Botoşani

inspectoratul scolar- scandal scoala 13 Botosani 001Scandal şi acuze de fraudare a unui concurs pentru ocuparea unei funcţii de director al unui colegiu din judeţul Botoşani. Trei candidaţi la funcţia de director contestă concursul şi au depus o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean urmând să facă acelaşi lucru şi la Ministerul Educaţiei. Profesorii Elena Daniela Azoicăi, Lidia Baroi şi Constantin Xenia aduc mai multe acuzaţii comisiei ce a desfăşurat probele concursului pentru funcţia de director al Colegiului Grigore Ghica din municipiul Dorohoi . Aceştia susţin că au fost vicii clare de procedură la organizarea concursului, iar unul dintre candidaţi a fost avantajat. Acuzele vizează observatorul de la comisia de examinare din partea primarului municipiului Dorohoi ce ar fi avut mai multe contacte cu unul dintre concurenţi în timpul unei probe precum şi preşedintele comisiei de evaluare ce nu a respectat procedurile.

 

În primul rând a fost încălcată procedura de înscriere la concurs precizez că am fost cinci candidaţi pentru acest post şi s-a permis unui contracandidat să aibă acces la dosarele noastre de înscriere, după ce acestea au fost înregistrate la IŞJ Botoşani. Documentele din patru dosare au fost ştampilate pe ascuns în IŞJ Botoşani în prezenţa doamnei inspector general adjunct fără ca noi să fim informaţi asupra acestui lucru aşa cum prevede legea. În colegiu patru dosare nu au avut ştampila rotundă aplicată pe documente, secretarul şef al colegiului refuzând acest lucru la patru candidaţi şi aplicând ştampila rotundă doar pe documentele unui singur dosar. Suspiciunea noastră este cum de numai doamna profesor Puiu a avut documentele din dosar ştampilate, în condiţiile în care celorlalţi patru candidaţi li s-a refuzat acest lucru. În al doilea rând suspiciunea privind fraudarea probei de interviu prin faptul că reprezentantul primarului municipiului Dorohoi având calitatea de observator în comisie a ieşit din sala de concurs în timpul probei de interviu, coborând în curtea CCD-ului chiar în momentul sosirii doamnei profesor Puiu întâmpinând-o şi urcând împreună până la sala de concurs în condiţiile în care procedura prevedea cinci întrebări aceleaşi pentru toţi candidaţii. În al treilea rând există suspiciunea privind veridicitatea documentelor din CV-ul doamnei profesor Puiu deoarece în calitate de colegi îi cunoaştem activitatea profesională şi ştiinţifică”, a declarat Elena Daniela Azoicăi.

 

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie, a declarat că concursul s-a desfășurat în plină legalitate și că acuzele sunt neîntemeiate. El a menționat că se aștepta să apară o astfel de situație la Colegiul ”Gr.Ghica” Dorohoi, mai ales că au fost mai mulți candidați.

Nu există așa ceva. Se poate verifica. Există monitorizare audio-video la toate probele de concurs. Noi punem la dispoziția instituțiilor abilitate documentele. Vom verifica. Avem și noi o sesizare în acest sens. O să se verifice dacă s-a încălcat legea, dar mai mult ca sigur nu s-a încălcat procedura. Ei pot contesta iar instituțiile abilitate pot verifica. Mă așteptam la Colegiul Ghica, având în vedere că au fost mulți candidați, dar și alte sesizări… Dăm vina pe arbitri, ca la fotbal. Când câștigăm suntem noi buni, dar când pierdem e de vină arbitrul”, a menționat Hârtie.

 

 

6 thoughts on “Acuzaţii de fraudă la un concurs pentru ocuparea unei funcţii de director la un colegiu din Botoşani

  1. Daca ştiam că suntem la un meci de fotbal ne luăm „echipamentul ” în culorile adecvate. Antepronunțare : „Nu există asa ceva….O sa se verifice dacă s-a încălcat legea, dar mai mult ca sigur nu s-a încălcat procedura.” Chiar nu am ştiut ca este la un meci de fotbal!

  2. Așa e de cand lumea! Totul e politica! Ai relații ești „super bun” nu ai relații ești „prostul satului” . Se vede ca nu avem procurori în România. Un singur caz nu au instrumentat . Nu se autosesizează nici unul. Poate ca așa au intrat și ei în magistratura ? Întrebare retorica, bineînțeles!

  3. Generale Hartie, nu crezi ca bate la ochi, faptul ca la scris multi candidati au note mai mari decat la interviu. Tinand cont ca, scrisul ramane, cred ca reglarea conturilor s-a facut la interviu, favorizand pe cei care au dat spaga. Cred ca DNA-ul ar trebui sa intervina si sa va trimita acolo unde va este locul. La zdup!

  4. D” ale lui CARAGIALE……..NU EXISTA ASA CEVA…..DAR O SA SE VERIFICE…….DAR MAI MULT CA SIGUR NU S-A INCALCAT……

  5. Iar si …..iar, aceleasi personaje care reclama NON-STOP. ETERNII DEZAVANTAJATI AI SISTEMULUI. De la SAVENI NIMIC, nicio reclamatie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *