Afacerile în domeniul construcțiilor, în scădere. Topul firmelor din Botoșani

santier constructiiToate firme din Botoșani care activează în domeniu construcțiilor au înregistrat  scădere a cifrei de afaceri și a profitului pe fondul diminuării fondurilor pentru investiții, în special în sectorul de stat.

Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, cea mai mare firmă de construcții din Botoșani a fost, în 2016, Tehnic Asist. Societatea patronată de Mirel Vlas a avut o cifră de 96,7 milioane de lei, de două ori mai mică față de 2015, când afacerile s-au ridicat a 200,2 milioane de lei. Și profitul Tehnic Asist a fost mai mic în 2016, el ridicându-se la 3,08 milioane de lei.

Pe poziția a doua s-a situat, anul trecut, societatea Victor Construct SRL, care a avut o cifră de afaceri de 95,9 milioane de lei, cu 20 de milioane mai mică față de 2015. În schimb, firma lui Victor Mihalachi a avut un profit de doar 397.635 lei, net inferior față de acum doi ani, când acesta s-a ridicat la 3,1 milioane de lei.

Pe locul al treilea s-a situat firma patronată de Marcel Bîrsan, omul de afaceri care l-a denunțat la DNA pe fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu. Cornell’s Floor SRL a avut o cifră de afaceri de 34,7 milioane de lei și un profit de 3,9 milioane de lei. Deși afacerile au fost în scădere (de la 51,6 milioane în 2015), profitul a fost în creștere cu 0,1 milioane de lei.

Societatea Transporturi Auto SA, patronată de Constantin Conțac, e a patra în top, cu o cifră de afaceri de 29,4 milioane de lei și un profit de 284.189 lei.

Pe cinci se află Conrec SA, administrată de Mihai Vrăjitoru, cu afaceri de 30,1 milioane de lei și profit de 1,1 milioane de lei.

Alte două firme cu activități conexe de construcții, Electro-Alfa Internațional și Elsaco, nu au fost incluse în acest top, pe motiv că afacerile lor se derulează preponderent în alte domenii

Elsaco a avut o cifră de afaceri de 125,99 milioane lei și un profit de 2,29 milioane, iar Electro-Alfa Internațional o cifră de afaceri de 95,3 milioane și profit de 3,05 milioane lei.

One thought on “Afacerile în domeniul construcțiilor, în scădere. Topul firmelor din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *