Autoritățile sanitare botoșănene, în alertă: Două cazuri de rujeolă confirmate și alte patru suspiciuni

gabriel ciochina director dsp botosaniDouă cazuri de rujeoală au fost confirmate în județul Botoșani, iar în alte patru cazuri au fost trimise probe la laborator pentru confirmare. Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Gabriel Vasile Ștefan Ciochină, a declarat că cinci din cele șase cazuri au apărut într-o familie din localitatea Mihai Eminescu, iar al șaselea caz este din localitatea Flămânzi, care a avut contact cu familia din Mihai Eminescu.

Primul caz de rujeolă a apărut în familia respectivă la un copil de trei ani, care nu a fost vaccinat.

like facebookÎn momentul de față sunt trei persoane internate, din șase. S-a menținut totul în grupul de contact. Din cele șase persoane, doi sunt copii, iar la unul s-a confirmat meningita. La celălalt așteptăm rezultatele”, a menționat directorul DSP Botoșani.

Toate cele șase persoane sunt monitorizate de Direcția de Sănătate Publică. Gabriel Vasile Ștefan Ciochină atrage atenția asupra aparținătorilor privind importanța vaccinării copiilor.

La nivel național s-au stabilit anumiți pași, în urma identificării zonelor unde nu există acoperire vaccinală optimă, și se încearcă prin toate mijloacele să reușim să convingem și aparținatorii de necesitatea vaccinării. Această boală poată să ducă la deces, pentru că au fost și cazuri de deces în formele cele mai severe. Este o problemă de sănătate publică și trebuie să înțelegem cu toții de fapt de necesitatea vaccinării, ca să poată să existe acea protecție și pentru cei care au și contraindicații la vaccinare, fiindcă sunt și astfel de situații”, a adăugat directorul DSP Botoșani.

La nivelul judeţului vaccinarea a acoperit peste 90% din copii.

 

 

One thought on “Autoritățile sanitare botoșănene, în alertă: Două cazuri de rujeolă confirmate și alte patru suspiciuni

  1. Sanctiuni zdravene pentru mama copilului nevaccinat!Cati bani ne costa neglijenta acestor parinti?Zile de spitalizare,analize etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *