O adolescentă și-a sărbătorit ziua de naștere printr-o lansare de carte

lansareO adolescentă de numai 16 ani, membră a cercului de jurnalism Micii reporteri, redactor al ziarului Buzz, membră a trupei de teatru antic Katharsis, dar și o puternică susținătoare a idealurilor naționale, ca voluntar al mișcării Acțiunea 2000, și-a lansat, chiar de ziua ei, prima sa carte intitulată Ploaie de cuvinte.

În prezența numeroșilor colegi de la ziarul Buzz, a colegilor de la trupa de teatru amintită, a mamei sale, dar și a prietenilor de la Colegiul A.T. Laurian, unde învață, Ilona Dănilă de la LANSARE CARTE ILONA DANILAVorona s-a bucurat de una dintre cele mai emoționante zile de naștere din viața ei.

Emoții și lacrimi cât cuprinde, ca în cartea pe care adolescenta a relansat-o, au fost la evenimentul găzduit de librăria Alexandria din Uvertura Mall, pe parcursul celor peste 60 deLANSARE ILONA minute în care au vorbit scriitorul  Paul Mircea Iordache, bibliotecarul Alexandru Vasilache, profesoara de limba latină a tinerei, Coca Dorica, dar și două colege de la ziarul Buzz care au citit cartea, Theona Adomnoae și Anca Biciușcă. paul mircea iordacheIlona Dănilă a și susținut spre finalul evenimentului un microrecital la chitară, tânăra fiind pasionată de acest instrument. Cartea a mai beneficiat de o lansare la finele anului trecut La Roca.

Între piesele cântate, apogeul emoțiilor a fost atins când reporterii Buzz i-au pregătit un moment special: un colaj de fotografii ce o reprezintă pe tânăra autoare în diferite ipostaze la cercul de jurnalism, dar și o pungă de caise și asta deoarece, în majoritatea textelor scrise, inclusiv în cartea lansată, sublimul este asemănat de autoarea sărbătorită cu mirosul fructelor aduse.

Cartea Ploaie de cuvinte, dar și celelalte două cărți lansate în cadrul proiectului Cărțile Buzz se găsesc la librăria Alexandria din Uvertura Mall. Asociația Buzzmedia a lansat până acum în afară de cartea  autoarei Ilona Dănilă, și “Manualul de jurnalism pentru copii și adolescenți”- Ioana Matfeev, 2014, “O fată care ascultă rock”- Denisa Sandu, 2016 și “Jurnalism pentru copii. Întâlniri. Întâmplări. Idei”-Ioana Matfeev, 2016.

 

 

 

One thought on “O adolescentă și-a sărbătorit ziua de naștere printr-o lansare de carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *