Marţea neagră: Impotența politică și erecția logoreică

Dumitru Monacu- caricaturaAmândouă elementele cu aparentă tentă sexuală din titlul rubricii caracterizează perfect  profilul politic al aleșilor botoșăneni care ar trebui (în primul rând) să nu uite că au fost ”ștampilați” de oamenii obișnuiți. Așadar,  lor ar trebui să le fie recunoscători  pentru traiul de huzur și privilegiile de care se bucură până în 2020 când ciubota electorală le va folosi fundul pe post de șan. În preaplinul lor, pigmeii politicii de pe … Cacaina ”subteatrală” sunt preocupați toți, fără  excepție, de un singur aspect : imaginea. În acest sens, vorba le este mieroasă iar scrisul … caligrafic și adus din condei în așa fel încât să îmbrace frumos niște șabloane textuale primite de la – vorba Olguței ! – ”pulifricii” dâmbovițeni. Prin presă, pe rețelele de socializare sau la băile de mulțime manipulată prin evenimentele-fantomă taman de ei create, absolut toți vor să dea bine la populime. E calea sigură – cred ei! – de a-și mări sau măcar conserva masa amorfă de vot,  neștiind că nu de comunicate sau declarații sforăitoare de presă au nevoie oamenii de rând ci de fapte. Fapte concrete, vizibile, care să le ridice măcar cu o centimă nivelul de trai sau intelectual.

Programele, temele și ”marile realizări” pe care ei le flutură ca pe hârtia igienică încă nefolosită, sunt aproape în unanimitate subiecte gen  stand up comedy. Mărirea punctului, a … dreptei,  a … poligonului, sau alte și alte fantasmagorii cu soluții imaginare nu prea cred că mai excită la ora asta vreun creier spălat sau nu de alde Badea, Ciuvică, Gâdea, Bogdan, Abraham sau alt … Habarnam! Ca să nu mai amintesc aici de măririle de cel puțin trei ori pe care ea, aceeași Olguță inepuizabilă, le poate provoca  ori de câte ori e nevoie de ridicarea nivelului politic al celor mulți!

Trăitorii Botoșanilor nu se îmbracă cu programe, nu se învelesc cu comunicate, și nu ung dimineața felia de pâine cu  ”marile realizări”. Ei au nevoie de Cornișa, de  reconstrucția Teatrului, de  drumul ”preapromis” spre Hârlău, de lipsa cozilor la Înmatriculări și RAR, de ridicarea la timp a gunoiului, de repararea Primăverii, de tratament (măcar!) uman la spital, de ordine și lege în trafic și în parcări (subiect ce urmează a fi pus în pagină  cât de curând!), de un centru vechi sigur, curat și deparazitat.  Au nevoie de locuri de muncă pentru tineretul care nu mai vrea să  lucreze în comerț  și nu are rude politice sau bani de șpagă pentru posturile  călduțe din … ”înfloritorul” sector de stat. Și apropo de comerț, la fel  ca întreaga Românică și Botoșaniul este aliniat perfect la tendința de eliminare totală a producției. Imediat după 1990  s-a ”implementat” (vorba celui de-al doilea asasin economic al țării, junele șmăcuit, Petre Roman!)  multrâmbițata economie de piață, ajunsă astăzi de … paiață! Astfel, Integrata e Carrefour, Fabrica de cauciuc e Praktiker, Mecanex e parțial Romstal iar Textila și Electro  (acum  Kaufland și alte asemenea minunății capitaliste)  nu mai produc de mult timp nici măcar sfoară sau cablu electric pentru eventuala … suspendare a politicienilor și securiștilor care ne-au adus aici!

Incapacitatea celor aflați la butoane de a rezolva măcar parțial ofurile prezentate mai sus se numește clar impotență politică. Degeaba sunt toți liderii politrucilor cu logoreea în erecție; niciodată nu vor ajunge la finalizarea care să bucure alegătorul român! El, alegătorul, rămânând doar … avut și abandonat!

One thought on “Marţea neagră: Impotența politică și erecția logoreică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *