A fost identificat şoferul care a produs accidentul din noaptea de marţi spre miercuri de la Biserica Sfântul Gheorghe

accident- djdp- botosani1Poliţiştii au reuşit să îl identifice pe şoferul care a produs accidentul din noaptea de marţi spre miercuri de la Biserica Sfântul Gheorghe.

Potrivit Poliţiei, în momentul producerii accidentului, autoturismul marca Audi A6, care a circula pe strada Victoriei şi care a intrat într-un Renault Scenic care circula regulamentar pe strada Ion Pillat, era condus de U. N. de 29 de ani, din municipiul Botosani, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie si care a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Citeşte ştirea iniţială: FOTO Accident cu victime la miezul nopții într-o intersecție din Botoșani

De asemenea, din cercetări s-a stabilit că anterior producerii evenimentului, M.C. de 45 de ani, din municipiul Botoşani, proprietarul autovehiculului, a condus autoturismul în cauză pe mai multe străzi din oraş, apoi l-a încredintat lui U.N. pentru a-l conduce, deşi cunoştea că acesta din urmă nu posedă permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, întrucât au consumat alcool împreună.

Totodată, cercetările vor fi extinse şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, constând în aceea că în timpul verificărilor, S.C., de 29 de ani, din municipiul Botoşani, prietena conducătorului auto U.N., a indus în eroare organele de poliţie cu privire la identitatea persoanei care se afla la volan în momentul producerii accidentului.

Celor două persoane care au condus autovehiculul menţionat, respectiv U.N. şi M.C., le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentultui fără încuviinţarea organelor de poliţie, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *