Un elev al Colegiului Național ”A.T.Laurian” a obținut medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

tudor cardas laurianElevul Tudor Darius Cardaș, proaspat absolvent al clasei a VIII a din Colegiul National ”A.T. Laurian”, a obtinut un rezultat remarcabil la cea mai prestigioasa competitie de matematica, la nivel european, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori2017.
Competitia are loc la Varna, Bulgaria, in perioada 24-29 iunie si reuneste 108 competitori din 17 tari europene si din Asia. Tudor a obtinut medalia de aur, clasandu-se pe locul 2, individual.
Echipa Romaniei, formata din 6 elevi, a obtinut locul I, detasat in clasamentul general pe tari, cu 3 medalii de aur si 3 medalii de argint.
Tudor a fost indrumat de profesoara Liliana Tomita.
like facebookSecretul acestei performante consta in ani buni de munca sustinuta, pasiune pentru matematica, o permanenta dorinta de a face fata unor noi provocari intelectuale, potrivit directorului Colegiului A.T.Laurian, profesor doctor Mihaela Prajinariu.
Rezultatul obtinut la nivel international de elevul Tudor Cardas este o confirmare a imbinarii intre nenumaratele ore de studiu individual , cu indrumarea valoroasa a profesorilor sai si  determinarea de a excela in tot ceea ce face. „, a declarat Mihaela Prajinariu.
Dincolo de o pasiune extraordinara pentru studiul matematicii, Tudor a performat la nivel judetean si national si la alte discipline : lingvistica, fizica, informatica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *