Prețul energie electrice, achiziționată de municipalitate prin Bursa Română de Mărfuri, a explodat. Flutur: Este o îngrijorare pentru mine

catalin flutur 17Localităţile din Zona metropolitană Botoşani, printre care și municipiul Botoșani, au achiziționat, în 2015, energie electrică prin Bursa Română de Mărfuri, însă prețul care se anunța a fi cu 10% mai mic a explodat. Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, în urma licitației s-a obținut un cost al energiei de 138,5 lei/ MWh, pentru ca acum să ajungă la peste 170 lei  MWh.  El spune că această majorare a tarifului la energia electrică reprezintă o îngrijorare, care va crea o serie de probleme bugetare.

like facebook

Municipalitatea, prin Zona metropolitană, a participat la licitația pentru furnizarea energiei electrice pentru municipalitate și comunele din zonă, vorbim de iluminat stradal, școli, partea de Eltrans și este o îngrijorare pentru mine pentru că este o creștere consistentă de preț, care ne va crea o serie de probleme bugetare. De la 130 și ceva lei cât aveam prețul obținut prin negocierea în trecut acum suntem la peste 170 lei. Este o creștere absolut consistentă, de peste 20 %, iar noi în momentul în care ne-am croit bugetul am mers cu prețul energiei electrice pentru absolut tot ce înseamnă energie electrică care se consumă în municipiul Botoșani. Nu ne-am așteptat să fie atât de mare, din contra ne-am așteptat să fie mai mică, conform programului de guvernare”, a menționat Flutur.

Pentru a face față situației, susține Flutur, va trebui să se taie bani de la alte capitole bugetare, astfel încât să se asigure consumul cu energie electrică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *