Primăria Botoșani a primit încă 30 de hectare de teren de la Armată, pe Șoseaua Iașului. Ce se va face pe acest teren

catalin fluturPrimăria Botoșani a intrat în posesia unei suprafețe de 30 de hectare de teren de la Ministerul Apărării Naționale, potrivit unei Hotărâri de Guvern din 31 mai 2017.  Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că terenul este situat pe Șoseaua Iașului și era necesar pentru  finalizarea proiectului de locuințe ANL . În schimbul terenului, municipalitatea va trebui să ofere 50% din locuințele care vor fi realizate în zonă Armatei.

like facebookNouă ne erau necesare și ne sunt necesare cele 30 de hectare pentru rezolvarea problemelor utilităților din zonă.  Vom semna protocolul cu Ministerul Apărării Naționale, protocol care cuprinde o serie de obligații pe care le avem noi ca și municipalitate: jumătate din locuințe vor pleca înspre MApN, beneficiari vor fi salariați ai ministerului și mai mult decât atât trebuie să facem o cale de acces cătrte cimitirul din curtea unității militare, două porți și o parcare. Dar sunt lucruri asumate”, a menționat primarul municipiului Botoșani.

Contrucția celor 600 de locuințe de pe Șoseaua Iașului se va derula pe șapte etape. Flutur susține că în prima etapă s-au aprobat 80 de locuințe, în etapa a doua 52 iar până în etapa a șaptea se va ajunge la 600 de locuințe ANL. Edilul a mai precizat că nu poate să estimeze când va fi finalizată investiția.

În zonă, va fi realizat un așezământ social, o grădiniță, o școală și o biserică.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *