Peste 300 de sancțiuni aplicate de polițiști șoferilor pentru viteză

radar politie rutiera, botosaniViteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav. De la începutul anului, pe raza judeţului Botoşani, s-au produs 16 accidente cauzate de încălcarea regimului legal de viteză, evenimente soldate cu decesul a 7 persoane şi rănirea gravă a altor 13.

 În perioada 23-25 iunie 2017, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Botoşani, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză şi încălcarea normelor care reglementează depăşirea.

like facebookPoliţiştii au utilizat 12 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au constatat 402 contravenţii, dintre care 314 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 11 pentru depăşire neregulamentară.

În funcţie de încadrarea contravenţională a abaterii săvârşite, au fost aplicate 123 sancţiuni pentru depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise, 107 de sancţiuni pentru depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise, 64 de sancţiuni pentru depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise, 16 pentru depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise şi 4 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 19 permise de conducere, dintre care 4 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 11 pentru încălcarea normelor care reglementează depăşirea şi 4 pentru alte abateri.

Pentru neregulile tehnnice constatate, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum, potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani.

 

 

 

 

 

One thought on “Peste 300 de sancțiuni aplicate de polițiști șoferilor pentru viteză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *