Investiţie uriaşă pregătită de patronul Uvertura Mall. Vezi ce vrea să cumpere!

uvertura mall botosaniPatronul singurului mall din municipiul Botoşani se pregăteşte de investiţii masive, în ciuda faptului să societatea care administrează complexul comercial este în insolvenţă.

Dănuţ Prisecariu intenţionează să achiziţioneze terenul aferent construcţiei, în suprafaţă de 4.668 mp, ce în prezent este al municipalităţii. Valoarea de piaţă a terenului este de 125 euro/mp, iar tranzacţia ar urma să ajungă la o valoare de aproape 700.000 de euro. Având în vedere că Uvertura City Mall SRL, firma ce administrează mall-ul, este în insolvenţă, administratorul special a propus prelungirea duratei de reorganizare la 4 ani pentru a face această tranzacţie.

” Achiziţia terenului sporeşte semnificativ valoarea proprietăţii imobiliare deţinute de societate şi diminuează cheltuielile curente ale societăţii. Deşi prin modificarea planului de reorganizare s-a preconizat achiziţionarea terenului în anul 4 al perioadei de reorganizare, în cazul în care vor fi găsite fonduri, achiziţia va putea fi devansată”, se arată în motivarea planului de reorganizare apropat în această lună de creditori.

În prezent societatea plăteşte 117, 91 lei/mp/an către municipalitate drept concesiune pentru teren, iar reprezentanţii firmei spun că din 2008 a crescut cu 53%.

like facebook„Actualizarea la începutul fiecărui an a redevenţei creează, în detrimentul societăţii, în calitate de concesionar, contrar cerinţelor bunei credinţe şi a echilibrului financiar al concesiunii, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţile părţilor, imposibilitatea realizării unei egalităţi între avantaje care îi sunt acordate concesionarului şi sarcinile care îi sunt impuse”, se mai arată în planul de reorganizare.

Concesionarea terenului de către Uvertura Mall de la municipalitate face obiectul unei anchete DNA. Primarul Cătălin Flutur şi alţi patru funcţionari din primărie au fost trimişi în judecată pentru îndeplinirea defectuasă a atribuţiilor de serviciu şi prejudicierea bugetului local cu peste 2 milioane de lei.

One thought on “Investiţie uriaşă pregătită de patronul Uvertura Mall. Vezi ce vrea să cumpere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *