Bilanţ negru! 11 morţi şi 44 de răniţi în accidentele rutiere produse de la începutul anului

accident calea nationala botosani111 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 44 au fost grav rănite în cele 50 de accidente rutiere grave care s-au produs în judeţul Botoşani în primele cinci luni ale anului, se arată într-o statistică a Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Potrivit datelor Poliţiei, principalele cauze care au condus la producerea accidentului sunt:

  • baterile săvârşite de către pietoni: 11, soldate cu decesul a 3 persoane şi rănirea gravă a altor 8;
  • Viteza: 16, soldate cu decesul a 7 persoane şi rănirea gravă a altor 13;
  • Neacordarea priorităţii de trecere: 5, soldate cu 5 persoane rănite grav;
  • Abaterile săvârşite de către biciclişti: 4, soldate cu o persoană decedată şi rănirea gravă a altor 3.

like facebook În săptămâna 19-25 iunie 2017, poliţiştii botoşăneni vor acţiona, pe raza întregului judeţ, pentru intensificarea activităţilor de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun, prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice.

Astfel, pe parcursul zilei de luni, au fost organizate acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pe drumrile publice care prezintă risc crescut de accidente, precum şi pe principalele intrări şi ieşiri din localităţi.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, din care 26 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi o sancţiune pentru consum de alcool.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 3 permise de conducere şi au fost ridicate 2 certificate de înmatriculare.

2 thoughts on “Bilanţ negru! 11 morţi şi 44 de răniţi în accidentele rutiere produse de la începutul anului

  1. Cand politia rutiera e condusa de plutonierul Orhei , cu facultate la fara frecventa la 40 ani…..asta spune tot….

  2. Este bine sa cunoasca publicul si un alt aspect: ca peste 80% dintre accidentele din Botosani au fost facute de catre tineri cu virste cuprinse intre 18 -25 de ani.Nu cumva prea usor se acorda permisele de conducere? Pentru ca in mod curent acestia circula prin oras cu viteze foarte mari, depasind cu mult limita admisa, ca nu respecta regulile de circulatie si tot ei te claxoneaza din spate daca nu intri in intersectie inainte de a aparea culoarea verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *