Amenzi de 2100 lei date pescarilor, în urma unui control efectuat de jandarmi

jandarmi pescariPrima acțiune desfășurată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani și Clubul Sportiv Bucovina Fishing Suceava, în cadrul campaniei de informare ,,Pescuit responsabil pentru un pescuit durabil!”, a avut loc duminică, 18 iunie, pe acumularea Bucecea.

Nu puțini au fost cei care pescuiau fără a deține un permis valabil, în acest sens jandarmii aplicând nu mai puțin de 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2100 de lei.

like facebookDe asemenea, au fost depistați doi suceveni care pescuiau la lansetă folosind plasă monofilament, a cărei deținere și folosire este interzisă. În acest caz, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 60 de metri de plasă și au întocmit actele de sesizare ale organelor de urmărire penală, fapta fiind pedepsită de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi trei ani.

Pentru amenzile primite, legiuitorul a prevăzut posibilitatea achitării a jumătate din minimul acestora în termen de 48 de ore de la primirea proceselor-verbale de constatare și sancționare a contravenției, dovada achitării urmând a fi comunicată instituției din care face parte agentul constatator.

Tot cu această ocazie, au fost distribuite pliante de informare, în vederea cunoașterii de către pescari a prevederilor legale în vigoare, pentru evitarea unor eventuale sancțiuni și prevenirea braconajului piscicol, potrivit unui comunicat al IJJ.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *