Societatea Urban Serv cere ca depozitul de gunoi de la Stăuceni să fie deschis și duminica

groapa ecologica de gunoi de la Stauceni- BotosaniConsiliul Județean va analiza posibilitatea funcționării Depozitului de la Stăuceni și duminica. Conducerea societății Urban Serv a solicitat reprezentanților CJ să fie sprijiniți în acest demers măcar pe perioada verii, atunci când cantitatea de gunoi este mai mare. Solicitarea a fost făcută și în urma sesizărilor făcute de un consilier local, care a acuzat mizeria de la punctele de colectare a gunoiului menajer din condominii.

Lunea se adună o cantitate mai mare din condominii și sper să găsim o înțelegere și să deschidă depozitul și duminica pe perioada verii, pentru că iarna cantitatea de deșeuri scade”, a menționat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

like facebookVicepreședintele CJ, Liviu Toma, speră să se găsească o soluție în acest caz, fără să fie implicate costuri suplimentare. El spune, de asemenea, că trebuie analizat și dacă societatea Diasil ar avea obiectul muncii duminica.

În primul an de funcționare nu putem modifica tarifele, însă, cu siguranță vom găsi soluții pentru a se lucra și duminica la depozit. Trebuie menționat că în ultimii patru ani nu s-a lucrat dsuminica. Sunt probleme la două-trei platforme din municipiu. Trebuie avut un dialog cu președinții de asociații și jumătate din probleme pot fi rezolvate de către aceștia. În municipiul Botoșani s-au retrocedat terenuri sau s-au închis platforme, iar asta nu a dus decât la o aglomerare și creșterea cantității de gunoi la anumite platforme. Vrem să vedem și în caietul de sarcini și în contractul cu Diasil dacă permite acest lucru, dar consider că pentru două-trei platforme de gunoi din municipiul Botoșani s-ar putea să nu aibă obiectul muncii. Diasil să ducă oamenii acolo și să nu constate că nu vin decât două mașini . Cred că la platformele unde sunt probleme ar trebui să se găsească alte soluții : suplimentat numărul de recipienți”, a menționat Toma.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *