Infecțiile nosocomiale nu mai sunt ținute la secret. Medic: Spitalul nu este un corp steril. Important este ca noi să luăm toate măsurile și să nu mai apară infecții

Stefan BerceaNumărul de infecții nosocomiale din cadrul Spitalului Județean a crescut anul acesta față de anul anterior, și asta pentru că medicii nu mai au voie să le ascundă, ci să le raporteze. Potrivi medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județran, în primele cinci luni ale anului au fost înregistrate la Spitalul Județean 42 de infecții asociate asistenței medicale, din care 13 cazuri au fost în îanuarie, 13 în februarie, 7 în martie, patru în aprilie iar în luna mai cinci cazuri de infecții intraspitalicești.

Cele mai multe cazuri au fost pe secțiile chirurgicale, după care secțiile de copii.

like facebookPe secțiile chirurgicale apar mai multe cazuri poate, în primul rând, datorită unei mai bune conștientizări a faptului că medicii din cadrul acestor secții doresc să raporteze infecțiile. Odată cu raportarea infecțiilor, asta nu înseamnă că noi avem neapărat o problemă. Înseamnă că medicii încep să conștientizeze că apare o infecție, se iau măsurile de către conducerea spitalului și de către serviciile din cadrul spitalului pentru limitarea respectivelor infecții și pentru identificarea cauzelor, astfel încât în viitor să nu mai avem cazuri. A crescut, pe de altă parte, și responsabilitatea medicului clinician, care. conform fișei postului, are obligația să declare aceste infecții”, a menționat Bercea. 

Tot pentru o mai bună igienă și pentru a preveni astfel de infecții, reprezentanții au verificat angajații de pe o secție cu lampă ultravioletă, pentru a-i conștientiza că spălatul pe mâini și dezinfecția mâinilor reprezintă principala metodă de reducerea a infecțiilor nosocomiale, pe lângă gravitatea pacientului.

Spitalul nu putem să-l vedem ca un corp steril. Oricând pusem să găsim pe suprafețele spitalului diferiți agenți patogeni. Important este ca noi să luăm toate măsurile, în special măsuri de curățenie și dezinfecție a suprafețelor, astfel încât să nu apară infecții în cadrul spitalului. Lumea înțelege că dacă vii la spital vii într-o clădire sterilă. Nu este adevărat”, a precizat  medicul Ștefan Bercea.

 

One thought on “Infecțiile nosocomiale nu mai sunt ținute la secret. Medic: Spitalul nu este un corp steril. Important este ca noi să luăm toate măsurile și să nu mai apară infecții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *