Marius Budăi: „Creșterile de salarii de la stat determină majorări de venituri și în mediul privat”

deputat, marius budai, stiri, botosaniDeputatul PSD Marius Budăi a anunțat astăzi că în urma creșterilor de salarii care au avut loc în sistemul bugetar în special în educație și sănătate au început să se opereze majorări ale veniturilor și în domeniul privat.

Programul PSD începe să producă efectele pe care le vizează, respectiv creșterea salariilor românilor, nu doar din sectorul bugetar, ci și din cel privat. Iată că firmele private înțeleg că trebuie să dea românilor salarii mai apropiate de cele din Uniunea Europeană. O serie de companii internaționale care activează în România au crescut deja cu până la 25% salariile personalului. Măsura a fost luată ca răspuns la creşterile veniturilor bugetarilor”, a declarat Marius Budăi.

În ciuda tuturor criticilor că programul PSD va destabiliza economia, pe primul trimestru, România a avut o creștere economică de 5,7%, fiind pe primul loc în Uniune Europeană. Datorită acestor rezultate bune, de la începutul anului, mai multe organisme financiare și-au schimbat estimările în sens pozitiv în ceea ce privește evoluția economiei românești.

De asemenea, Institutul Național de Statistică a comunicat că prețurile de consum, se mențin la același nivel, în mai 2017 față de mai 2016. Creșterea puterii de cumpărare a fost determinată de măsuri concrete asumate și aplicate în programul de guvernare: creșterea salariului minim, eliminarea CASS pentru toți pensionarii și a impozitului pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei, creșterea salariilor din administrație cu 20%, majorarea salariilor actorilor si artiștilor cu 50%, mărirea salariilor din sănătate și educație cu 15%, a crescut pensia minimă garantată.

Noua lege a salarizării aduce o ordine firească în întregul sistem bugetar: la muncă egală, salarii egale, șefii nu vor avea salarii mai mici ca subalternii, iar cei cu studii superioare nu vor avea salarii mai mici decât cei cu studii medii. De fapt, prin acest act normativ se vor reduce decalajele dintre cel mai mare salariu și cel mai mic salariu. De asemenea, este important că se majorează substanțial salariile mici, ceea ce înseamnă mai mulți bani în buzunarele românilor și mai mulți români în clasa de mijloc. Vreau să asigur toate sindicatele și toți angajații din sistemul de stat că nici Guvernul și nici Paralamentul nu va da pe nimeni afară”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.

4 thoughts on “Marius Budăi: „Creșterile de salarii de la stat determină majorări de venituri și în mediul privat”

  1. Despre ce cresti salariale in mediul privat vorbste asta? Poate in alte parti a tarii ca in Botosani majoritatea sunt trecuti ca necalificati si salar minim, adica 1450 lei brut pe luna! Stie cat este net-ul? Atat timp cat nu este reglementat un anumit procent pentru fiecare categorie de angajti, patronii o sa ne tina la salariul MINIM!!

  2. e beat saracu nu stie! poate se trezeste din somn! ceva 1450 ron ii spune ceva! hoti astia dorm in parlament1 la munca cu voi! ar trebui toti impuscati pentru surminarea economiei si tradare

  3. Programul psd un fiasco! Chiar supremul comandant Dragnea a zis-o! Nu ati făcut nimic! Guvernul măreț a căzut! Dl Budai ori nu știi ce vorbești ori ești pe dinafără cu totul! Orice comunicât PSD a fost o minciuna! Dacă era adevărat nu schimbați Guvernul incompetenților!

  4. Corect…orice vrajeala PSD este pe bune o vrajeala…dar pentru ca voi va numiti moldoveni cu 8 clase in marea voastra majoritate,o sa haliti si veti hali tot ce vi se spune.. Alcolicilor si analfabetilor ce sunteti….Va meritati soarta saracilor ce sunteti. Bivoli cu 8 clase ce sunteti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *