Proteste ale locuitorilor unei comune faţă de preţul biletelor la maxi-taxi

nemultumiri rachiti- botosaniLocuitorii unei comune din Botoşani ameninţă că vor ieşi în stradă în semn de nemulţumire faţă de nivelul foarte mare al biletelor mijloacelor de transport în comun.

Este vorba de locuitorii din satele Roşiori şi Costeşti din comuna Răchiţi care se plâng că serviciile prestate de transportatorii rutieri au fost majorate de la 1 iunie, fără nicio justificare. Astfel, preţul unei curse cu maxi-taxi de la Botoşani la Costeşti este de 6 lei, pentru o distanţă de şase kilometri.

like facebookOamenii au cerut sprijinul autorităţilor locale pentru a interveni, iar primarul Florin Bulgaru a apelat la Instituţia prefectului pentru a evita ieşirea în stradă a oamenilor.

nemultumiri rachiti- botosaniMarţi, primarul, însoţit de factorii de decizie din comună, au avut o întrevedere la Prefectură cu prefectul Dan Şlincu, cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, ai Autorităţii Rutiere Române şi cu reprezentanţii transportatorilor pentru a găsi o soluţie comună pentru reducerea tarifelor la transport.

Este o problemă foarte gravă. Spre exemplu, pe şase kilometri până la Costeşti costă şase lei, ceea ce pentru un om care lucrează cu salariul minim pe economie şi mai are şi trei copii care fac naveta la şcoală este foarte, foarte mult. Şase lei este ca şi cum ar merge cu taxiul”, a spus primarul Florin Bulgaru.

Transportul pe rutele Botoşani- Costeşti şi Botoşani- Roşiori este asigurat de companiile Elegant, Rinflo şi Lyk.

 

2 thoughts on “Proteste ale locuitorilor unei comune faţă de preţul biletelor la maxi-taxi

  1. sa mearga cu taxi ca e mai ietin. Intre 15 si 20 lei,functie de distanta la care vrea sa se ajunga in oras. Cum in taxi e loc de 4 persoane,reiese un pret de maximum 5 lei de persoana:))) Adevarul e ca 6 lei la un mijloc de transport in comun pana la Costesti e cam mult…La 20 de persoane sa incasezi 120 lei si consumi 2 litri de motorina,e adevarata afacere. Dar ar trebui luat in calcul si acele situatii cand acel maxi-taxi face o cursa cu doar 3 sau 5 calatori. Cu toate astea,cam mult 6 lei pe 6 km….ar veni cam 1 leu/km:))),fata de 2 lei cat la un taxi pe km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *