Patronul unei firme din Botoșani pus să scoată din buzunar peste 1,5 milioane de euro. Vezi de ce!

bani-multiPatronul unei firme din Botoșani a fost pus de judecători să plătească din propriul buzunar o sumă uriaşă, după ce a prejudiciat bugetul statului prin intermediul firmei pe care a deţinut-o.

Marius Cristian Balan a fost obligat, printr-o hotărâre definitivă dată de Curtea de Apel Suceava, să plătească 7.235.656 de lei în cadrul unui proces deschis de lichidatorul societăţii Fulger Taxi SRL, după ce firma a ajuns în faliment.

like facebookFirma nu depusese, în 10 ani de activitate, decât un bilanţ contabil, în anul 2014, iar în 2016 un control al fiscului a scos la iveală mai multe nereguli cu tranzacţii efectuate de societate, imputând o sumă importantă de bani. Fiscul a decis atragerea răspunderii solidare a administratorului societăţii, însă acesta a contestat măsura. Mai mult decât atât, în cadrul procedurii insolvenţei, patronul nu a predat nici un act lichidatorului judiciar, în ciuda prevederilor legale.

Iniţial judecătorul sindic de la Tribunalul Botoşani i-a dat dreptate şi a respins acţiunea formulată de lichidatorul judiciar pentru plata prejudiciului din averea personală, însă decizia a fost întoarsă de judecătorii suceveni.

One thought on “Patronul unei firme din Botoșani pus să scoată din buzunar peste 1,5 milioane de euro. Vezi de ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *