Nova Apaserv pregătește o nouă scumpire a apei. Vezi cu cât ar putea crește tarifele la apă și canalizare, din august!

robinet fara apaReprezentanții societății Nova Apaserv pregătesc o nouă majorare a tarifelor la apă și canalizare pentru consumatorii botoșăneni. Potrivit directorului societății, Albert Tănase, majorarea cu aproape 5% a serviciilor la apă și canal este impusă ”de creșterea unor elemente de cost” și nicidecum scumpirea nu se va produce urmare a condiționalității BERD, prin contractul cu finanțare externă.

like facebookAnul acesta nu o să fie o majorare datorată condiționalității BER la inflație. Vom începe să rămbursăm  prima rată a părții de cofinanțare pe investițiile cu fondurile europene, însă vom depune o documentație la București, la minister și ANRSC, pentru ajustarea tarifului funcție de creșterea unor elemente de cost. Ca o noutate, vom avea o discuție cu EON., am avut și săptămâna trecută o corespondență și urmează miercuri să se deplaseze două-trei persoane de la ei la sediul societății noastre, pentru că am primit o notificare prin care ni se cere încheierea unui act adițional cu un tarif mărit cu aproape 40 lei MW, în condițiile în care Nova Apaserv este un consumator mare, chiar unul din cei mai mari consumatori ai EON-ului în județ, și aici mă refer strict la ponderea pe care o are consumul de energie electrică în elementele de cost, în condițiile în care Nova Apaserv face preluări de rețele aproape în permanență. În aceste condiții,  s-ar impune o ajustare a tarifului cel puțin cu această creștere”, a menționat directorul Nova Apaserv.

Decizia finală va aparține ANRSC , iar scumpirea va fi cerută cu luna august. La această dată se plătește pentru apă 3,88 lei mc cu TVA și 3,11 lei cu TVA la canalizare.

 

2 thoughts on “Nova Apaserv pregătește o nouă scumpire a apei. Vezi cu cât ar putea crește tarifele la apă și canalizare, din august!

  1. Inainte de a pregati scumpiri, mai verificati calitatea apei. In Catamarasti, saptamana trecuta vreo 3 zile curgea cu spuma. Nici nu iti mai trebuia detergent la spalat vase!!!! Si nu s-a pus niciun anunt de bun simt, ca nu bea lumea. De fapt, la cat de contaminata era, cred ca si un chior isi dadea seama ca e imposibil de baut.

  2. D-lor Edili de la NOVA APA HOT – cumparati energia de pe bursa ca veti gasi mai ieftina .
    Reduceti salariile occidentale la unii din TESA si veti face economii
    Reduceti cheltuielile administrative – ( chirie sediu , auot , deplasari , etc ) se vor face economii
    Reduceti pierderile din sistem
    si multe alte cheltuieli …….
    A-ti incercat cele enumerate mai sus ? si apoi scumpiti produsul ” APA „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *