Controale ale inspectorilor de muncă la societățile botoșănene care au înregistrat accidente de muncă

itm BotosaniControale ale inspectorilor de muncă la angajatorii din județul Botoșani  care au înregistrat în ultimii cinci ani accidente de muncă. Verificările au loc deoarece în perioada 2012 – 2015 se observă o tendinţă crescătoare a indicilor de frecvenţă pentru accidentaţii în muncă din România.

like facebookTendinţa de creştere a indicelui de frecvenţă a accidentaţilor în muncă înregistraţi în România în ultima perioadă a fost factorul determinant în luarea deciziei de a declanşa acţiunea de monitorizare şi verificare a modului în care unităţile ce au înregistrat accidente de muncă realizează măsurile stabilite cu ocazia cercetării evenimentelor, măsuri care să ducă la prevenirea altor evenimente similare şi care să întărească nivelul securităţii şi sănătăţii în muncă din unitate.

Campania de control se va desfăşura în 2 etape:  prima etapă se va desfăşura în lunile aprilie-mai 2017, şi va consta în informarea partenerilor sociali din unităţile ce au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani despre modul de derulare a acţiunii şi tematica abordată. A doua etapă constă în  verificarea prin acţiuni de control la angajatori a modului de realizare a măsurilor dispuse prin procesele verbale întocmite cu ocazia cercetării evenimentelor. Această etapă se va desfăşura în perioada iunie – noiembrie 2017, potrivit unui comunicat al ITM Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *