Raclă cu Sfinte Moaşte aduse pentru totdeauna la Biserica Vovidenia. Sfințirea are loc sâmbătă, în prezența IPS Teofan

moaste vovideniaSâmbătă, 10 iunie 2017, Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei va fi prezent la Biserica “Vovidenia” din Botoşani.  Împreună cu un sobor de preoţi şi protopopul Lucian Leonte, IPS Teofan va oficia începând cu ora 18.00, Slujba Vecerniei şi Litia în cinstea Duminicii Tuturor Sfinţilor. Cu acest prilej se va sfinţi Racla cu Moaştele Sfinţilor Ecaterina, Efrem cel Nou, Ioan Rusu şi sf. Ierarh Ignatie, care va rămâne în lăcaşul de cult pentru totdeauna.

like facebookSfintele moaşte au fost aduse din Grecia cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, cu aprobarea IPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu bunăvoinţa IPS MELITON, mitropolit al bisericii ortodoxe elene de Maraton (care a trecut la cele veşnice anul trecut) şi cu ajutorul pr. Protopop Lucian Leonte.

O contribuţie importantă o au şi câţiva creştini ortodocşi care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Aceste sfinte moaşte sunt însoţite de documente care atestă autenticitatea. A fost o dorinţă a noastră mai veche, iar demersurile au durat câţiva ani. Aceasta este bucuria pe care ne-o face Maica Domnului prin Sfinţi în ajunul Duminicii Tuturor Sfinţilor, pe care o sărbătorim pe 11 iunie. Este o binecuvântare pentru toţi creştinii de acum şi pentru generaţiile următoare” a spus pr. Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia din Botoşani.

Racla a fost confecţionată în atelierele patriarhiei din alamă, argint şi argint aurit şi poartă emblema Patriarhiei Române, iar Sfintele Icoane sunt din email. Biserica Vovidenia este, astfel, singura biserică de mir din judeţul Botoşani care deţine Sfinte Moaşte pentru închinare.

 

 

2 thoughts on “Raclă cu Sfinte Moaşte aduse pentru totdeauna la Biserica Vovidenia. Sfințirea are loc sâmbătă, în prezența IPS Teofan

  1. Racla cu Sfinte moaște ale Sfântului Nectarie se gasesc in curtea spitalului de copii, la biserica cu hramul Sf Mectarie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *