Doar doi pacienți ai Spitalului Județean și-au cerut banii pe medicamentele cumpărate pe perioada cât au fost internați, anul acesta

bolnavi spitalSpitalul Judeţean a decontat anul acesta doar două rețete bolnavilor internați, după ce aceștia și-au cumpărat medicamentele cu bani din buzunar. Reprezentanţii unității spitalicești susţin că doar doi bolnavi au depus cereri la externare pentru decontarea contravalorii reţetelor pe care le-au cumpărat pe perioada cât au fost internaţi.

like facebookExistă o lege prin care bolnavii care îşi cumpără medicamente sau efectuează investigaţii paraclinice pe care le plătesc în perioada spitalizării au dreptul să ceară banii înapoi, însă mulți dintre bolnavi fie nu cunosc acest drept, fie nu mai vor să-și recupereze banii cheltuiţi în spital pentru tratament.

În baza rețetei date de medicul specialist, pacientul achiziționează medicamentul pentru care solicită factură și bon fiscal, întocmește o cerere de rambursare în maxim 30 de zile calendaristice de la data emiterii facturii și bonului fiscal, pe care o depune la secretariatul unității împreună cu rețeta eliberată de către medicul curant, factura fiscală și bonul bonul fiscal. Documentele atașate vor fi în original”, a menționat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Numai în luna mai a acestui an au fost externați 4000 de bolnavi.

 

3 thoughts on “Doar doi pacienți ai Spitalului Județean și-au cerut banii pe medicamentele cumpărate pe perioada cât au fost internați, anul acesta

  1. Asta în cazul in care primesti retetă …..că sunt cazuri în care ți se dă o bucată de hartie pe care scrie ce medicamente să cumperi; si atunci ce rețetă sa mai dau eu la decontat?

  2. Cati pacienti ,de la inceputul anului și până acum ,si-au cumparat medicamentele din banii lor? ASTA AR FI FOARTE IMPORTANT . De ce nu are spitalul medicamente ? Ca suntem multi oameni saraci care poate ,,nu ne permitem „sa ne imbolnavim sa cumparam medicamentele. Le fac salarii mari dar raspunderi mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *