Alegeri locale în alte două comune din județul Botoșani

buletin de vot la alegerile parlamentareInstituția Prefectului  a câștigat în instanță în fața a doi primari, cărora li s-a suspendat mandatul înainte de termen. Este vorba de primarii de Vlădeni și Nicșeni, unde magistrații s-au pronunțat definitiv și urmează ca Guvernul să emită hotărâre pentru alegeri parțiale locale.

like facebookExistă ordinul de prefect privind încetarea de drept a mandatelor de primari în comunele Vlădeni și Nicșeni înainte de expirarea termenului, care este legal. Instituția Prefectului a avut câștig de cauză în instanță și așteptăm hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor parțiale locale. Deciziile sunt definitive și se pot organiza alegeri, probabil că în toamnă. A mai rămas Mihălășeniul, care încă este în dezbatere. S-a suspendat judecata pe fond la Mihălășeni și se așteaptă un punct de vedere la Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație, după contestația primarului”, a menționat prefectul Dan Șlincu.

Primarul de Mihălășeni, Buraga Geanin Loredan, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în aceeași situație fiind și primarul de Vlădeni, Voicu Murariu. Primarul de Nicșeni, Ioan Gaidur, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *