Activitate întreruptă timp de o oră la Consiliul Județean și Protecția Copilului. Angajații sunt în grevă

ioan turcanu, lider sindicat consiliu judeteanCâteva sute de angajați de la Consiliul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani au întrerupt activitatea, miercuri, timp de o oră. Ei sunt în grevă, între orele 12.00 și 13.00. Nemulțumirea vizează proiectul legii salarizării unitare.

Ioan Țurcanu, liderul de sindicat de la Consiliul Județean, a declarat că cei 120 de angajați vor rămâne în birouri, însă nu vor presta activități.

like facebookNe raliem la acțiunile de protest din țară. Dorim încadrarea într-una din grilele de salarizare. Pentru salariații noștri nu există grilă. Legea nu are adexă pentru salariații din Consiliul Județean”, a menționat liderul de sindicat.

Și angajații de la Protecția Copilului s-au aflat în grevă, timp de o oră.

Problema noastră, în asistenţa socială, este că avem salariaţi atât pe grila de salarizare, o grilă care în anul 2022 nu va ajunge nici la nivelul 2 de coeficient, deci o grilă foarte mică de salarizare. Cei care nu ocupă o funcţie de conducere vor avea salarii foarte mici. O parte, adică funcţionarii publici şi o parte din personalul contractual, cum ar fi inspectorii de specialitate şi referenţii nuau salariile stabilite prin grilă, urmând ca de la 1 iulie, salariile să fie stabilite prin negociere cu Consiliului Judeţean sau Local, cu avizul sindicatelor”, a declarat preşedintele Sindicatului Impact, Camelia Socianu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *