Mihaela Huncă: „Internship-ul devine contract de muncă pe perioadă nedeterminată”

Mihaela HuncaDeputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că internship-urile pe care le vor urma tinerii în perioada studiilor vor deveni contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. În cazul în care angajatorii vor menține minim 2 ani aceste contracte vor beneficia din partea statului de o subvenție de 1.000 euro pentru fiecare angajat.

Guvernul Grindeanu a început demersurile pentru elaborarea legii internship-ului. În ultima ședință a executivului s-a adoptat memorandumul prin care tinerii vor avea posibilitatea să acceseze stagii profesionale și programe de internship pentru a experimenta munca într-un mediu organizat, prin familiarizarea cu metodele de lucru și aplicarea cunoștințelor acumulate în perioada de studiu, dobândind astfel experiențe relevante în domeniile vizate. Programele de internship contribuie la definirea mai clară a perspectivelor de carieră ale studenților, pentru o inserție mai rapidă pe piața muncii”, a declarat Mihaela Huncă.

like facebookÎncepând cu luna iunie vor avea loc consultări între ministerele care coordonează programele de stagii și de internship cu instituțiile administrației publice, mediul de afaceri, zona academică și organizațiile de tineret și de voluntariat, astfel încât să devină o practică unitară acest model de lucru pentru studenții de la toate universitățile din țară.

Vreau să vă amintesc că primul program oficial de internship al Guvernului României, aflat anul acesta la a cincea ediție, a fost lansat în anul 2013 tot de un prim-ministru de la Partidul Social Democrat. La această măsură se vor adăuga programele de tip „Pasarelă” prin care locurile de muncă din sectorul public vor fi oferite temporar tinerilor dezavantajați pentru a dobândi „abilități transferabile” în joburile din sectorul privat. Guvernul va finanţa astfel 10.000 de contracte de muncă suplimentare în următorii 2 ani în sectorul public, la nivel local în sistemul pasarelă”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *