O firmă din Botoșani vrea să construiască un hotel. Vecinii au reclamat proiectul și cer autorităților să nu îl autorizeze

proiect hotel casa lux botosaniZeci de persoane din municipiul Botoșani au semnat o petiție prin care cer Primăriei să nu autorizeze construcția unui hotel de lux.

Este vorba de un grup de familii care locuiesc pe Calea Națională, pe Petryu Rareș, Vasile Lupu sau Pod de Piatră și care se opun inițiativei firmei Lux Auto SRL de a construi un hotel cu demisol, parter și trei etaje pe Calea Națională 169, în incinta complexului Casa Lux.

Semnatarii petiției susțin că investiția omului de afaceri Marian Bidașcă ar încălca legile din domeniul urbanismului, în condițiie în care zona este predominant de case și că hotelul cu restaurant „ar produce poluare fonică peste limitele de viețuire”.

Locatarii din vecinătatea actualului complex Casa Lux susțin că aglomerația din zonă este foarte mare, iar nivelul de zgomot infernal provocat de muzica de la petreceri, dar și de participanții a petreceri și de mașinie acestora.

like facebookDeja, pentru oamenii care locuiesc la case este un adevarat coșmar, mai ales sâmbetele și duminicile. Dormim cu vată în urechi, agomerația fiind mare la cele două clădiri existente- pensiune și sală de spectacole cu 300 până la 600 de oameni”, a spus Săvel Lopatnic, unul dintre vecinii de la Casa Lux.

Pensiunea Casa Lux BotosaniAcesta susține că a solicitat sprijinul Poliției Locale și a Gărzii de Mediu pentru a lua măsuri față de nivelul de zgomot din sălile de petreceri.

La rândul său, un alt vecin, Victor Diacenco, se plânge că nu se poate odihni din cauza zgomotului existent la complexul actual.

„Vă rog să mă credeți că nu am putut să mă odihnesc. Nu știu ce să mai facem. Avem copii, bătrâni, bolnavi, care vor să stea liniștiți în casele lor și să aibă o viață normală. Nu este corect ca puterea banului și interesul de a avea profit o firmă să fie singurul criteriu și să se calce în picioare drepturile cetățenilor”, a spus Diacenco.

Familiile semnatare ale petiției susțin că, în cazul în care Primăria nu va refuza să acorde autorizație de construire pentru hotelul de la Casa Lux, vor depune o plângere penală împotriva funcționarilor publici, pe care îi vor acuza de abuz în serviciu.

2 thoughts on “O firmă din Botoșani vrea să construiască un hotel. Vecinii au reclamat proiectul și cer autorităților să nu îl autorizeze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *