Concurs de circulație rutieră. Care școală a luat trofeul

concurs circulatiePoliţiştii Serviciului Rutier, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, au organizat şi desfăşurat, joi, etapa judeţeană a concursului ,,Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă’’, adresată bicicliştilor.

Concursul pentru biciclişti ,,Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă’’ a fost organizat în incinta Şcolii Gimnaziale nr.17 din municipiul Botoşani, având ca scop promovarea mersului pe bicicletă în rândul elevilor și formarea unei conduite corespunzătoare în circulația pe drumurile publice.

like facebookLa start s-au aliniat șase echipe formate din câte doi elevi din clasele gimnaziale şi trei echipe de elevi din clasele IX-XII. Echipele de gimnaziu au început concursul cu o probă practică, respectiv parcurgerea unui traseu cu obstacole, unde elevii și-au dovedit îndemânarea în efectuarea manevrelor cu grade diferite de dificultate.

A urmat traseul ,,parc-şcoală’’, unde concurenții au încercat să convingă juriul că sunt buni cunoscători ai mijloacelor de semnalizare rutieră şi că pot circula în siguranță pe drumurile publice.

Elevii claselor IX-XII au fost supuși și ei la două probe cu un grad sporit de dificultate, respectiv rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări privind regulile de circulație și proba de arbitraj a colegilor de gimnaziu la parcurgerea traseului ”Parc-Școală”.

La finalul probelor, Școala Generală nr. 17 Botoșani şi Liceul Teoretic ”Grigore Antipa” au fost desemnate câştigătoare şi vor participa la faza naţională a concursului, care va avea loc în luna iulie în municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.

Elevii au primit din partea poliţiştilor şi a reprezentaţilor Clubului ACR Botoşani, cupe, diplome şi premii, dar şi dulciuri şi sucuri.

concurs circulatie 1

 

 

2 thoughts on “Concurs de circulație rutieră. Care școală a luat trofeul

  1. Educatie rutiera…educatie pentru viata era prezenta in scoli si acum 30 de ani. La acea vreme si acele vremuri nu erau atatea masini ca acum si nici atatia pietoni cretini care n-au in creier altceva in afara de telefon nefiind atenti 99% din ei in momentul cand traverseaza o strada fie ea pe marcaj sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *