Reprezentantul patronatelor din Botoșani, nemulțumit de creșterile succesive ale salariului minim și de legea salarizării: Este posibil ca un șef de serviciu să aibă dublul salariului unui patron care are export?

sindicate patronate parlamentariReprezentantul Patronatului Național Român, Filiala Botoșani, Eugen Achihăei, a cerut parlamentarilor botoșăneni ca salariul minim pe economie să se mărească rațional. El a spus că ultimele două majorări ale salariului minim au avut un impact deosebit asupra angajatorilor.

Aud voci și citesc din presă că va fi cu 1 ianuarie 2018, 1950 lei. Ați văzut impactul asupra poatronilor?  Puneți-vă în locul lor. Cine a condus măcar o formație de lucru știe ce implică conducerea, ce implică realizarea unei producții, vinderea produsului pe care il realizezi ca în final să poți asigura salariile”, a menționat Achihăei.

like facebookReprezentantul patronatelor se declară nemulțumit și de creșterile salariale substanțiale aduse de Legea unică a salarizării.

Mă așteptam ca legea aceasta să rezolve inechitățile din sistem, nu să conducă la majorări salariale de 50%. La cele două majorări de salariu minim, Guvernul nu a venit cu nicio măsură compensatorie, niciun sprijin financiar. Măririle să fie făcute pe măsura aportului pentru care fiecare lucrător îl aduce la dezvoltarea activității. Nu mărim la toată lumea. Este posibil ca un șef de serviciu din sistemul bugetar să aibă dublul salariului unui patron care are export? Și eu mi-am micșorat salariul meu de trei ori, pentru că nu am de unde da statului impozite. Trebuie să fim raționali”, a adăugat liderul patronatelor, care a spus că salariul unui șef într-o instituție bugetară va ajunge la 10 mii lei, în timp ce un patron are 5-6 mii lei.

Declarația acestuia i-a nemulțumit pe sindicaliștii care reprezintă sistemul bugetar.

Dvs. când vă îmbolnăviți nu vreți o asistență nedicală de calitate? Când copilul dvs merge la școală, nu vreți ca profesorul să fie stimulat moral și material cu un trai decent și să dea un produs care să aibă toate calitățile”, i-a spus un lider de sindicat.

 

One thought on “Reprezentantul patronatelor din Botoșani, nemulțumit de creșterile succesive ale salariului minim și de legea salarizării: Este posibil ca un șef de serviciu să aibă dublul salariului unui patron care are export?

  1. DA! este foarte normal ca seful unui serviciu sa castige de doua ori cat un patron care de cele mai multe ori abia a terminat liceul… Poate seful de serviciu ca sa ajunga in aceasta postura a invatat carte, si ma refer la cei care au absolvit facultati adevarate, nu intra in discutie Spiru Pamflet… caci nu au nici cea mai vaga idee despre ce inseamna sa faci o facultate.
    Si ce inseamna normal in viziunea acetor patroni??? indiferent de nivelul de pregatire sa castige toata lumea la fel? 1450lei?
    Adica cu scoala sau fara scoala este totuna? Si va mirati ca nu sunt specialisti si ca au plecat toti inafara? Ba, treziti-va la realitate!!!
    Si in final , chiar si pentru un muritor de rand cu 4 clase, vi se pare mult 1450lei/luna brut? adica vreo 900 lei in mana cu care sa traiesti o luna, la preturile din Romania?
    Ba voi sunteti normali???
    Cine credeti ca mai este dispus sa munceasca 10-12 ore/zi, aproape gratuit, pentru bunastarea patronatelor?
    Marea majoritate a salariatilor sau saturat de patronate, si de exploatarea acestora, pana peste cap!!!
    Nu sunteti prea indragiti in Romania actuala… Din lacomia voastra si mizeria politica s-a ajuns in situatia asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *