Liderul de sindicat al polițiștilor, poziție tranșantă cu privire la legea salarizării: Ne punem viața în pericol și ni se dau firimituri financiare

sindicalisti virgil bordei sindicat politieSindicaliștii și-au exprimat nemulțumirile privind proiectul Legii salarizării unice, vineri, în fața autorităților județului și parlamentarilor botoșăneni. O poziție vehementă a avut-o liderul de sindicat al polițiștilor și președintele CNS Meridian, filiala Botoșani, Virgil Bordei, care a acuzat că legea este promovată fără consultarea sindicatelor și că cei de la Ministerul Muncii nu ”cunosc specificul muncii” fiecărei instituții. El a spus că polițiștii își pun viața în pericol oricând, iar când vine vorba de drepturi salariale se oferă doar ”firmituri financiare” pentru această categorie de personal.

like facebookNoi suntem cei care la inundațiile din 2010 am acordat sprijin populației prin natura serviciului, alături de colegi pompieri, jandarmi și alte forțe. Suntem cei care acționăm la calamități naturale, respectiv înzăpeziri, etc. Ne punem viața în pericol. Media de viață este 62,5 ani. Cu regret, și chiar îmi dau lacrimile, am pierdut un coleg care nici nu a apucat să-și citească decizia de pensionare. Iată specificul muncii polițistului, iată de ce noi ne cerem aceste drepturi conform legii și nu firmituri financiare. Am așteptat atâta această lege a salarizării care să regleze în interior remunerația față de salariați. Rugămintea  mea este, mare atenție ca să nu se creeze nemulțumiri în interior și celelalte clase profesionale”, a menționat liderul de sindicat.

El a cerut parlamentarilor botoșăneni să se amâne promovarea legii salarizării unitare, iar o decizie finală să se ia după ce proiectul legii va fi supus unei dezbateri.

 

One thought on “Liderul de sindicat al polițiștilor, poziție tranșantă cu privire la legea salarizării: Ne punem viața în pericol și ni se dau firimituri financiare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *