Costel Lupașcu: „Programul prima chirie a devenit funcțional”

deputat costel lupascu- botosaniDeputatul social-democrat Costel Lupașcu a anunțat vineri că programul „Prima chirie” reglementat prin OUG 6/2017 a devenit funcțional, în urma adoptării de către Guvern în ședința de ieri a normelor de aplicare.

Începând de astăzi toate persoanele care își găsesc un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 de km față de locul de reședință vor primi din partea statului o subvenție lunară pentru plata chiriei și utilităților reprezentând 75% din costul acestora, dar nu mai mult de 900 de lei lunar. Prima de relocare se acordă la cerere, în fiecare lună, pentru o perioadă de maximum 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru cel puțin 12 luni și nu se cumulează cu alte prime de mobilitate. Această primă se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către aceștia sau împreună cu familia, nu depășesc 5.000 de lei pe lună”, a declarat Costel Lupașcu.

like facebookPentru a beneficia de prima de relocare persoanele care se angajează la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu trebuie să depună o cerere la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă și să aducă documentele care să ateste îndeplinirea condițiilor în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă.

PSD a prevăzut în programul de guvernare o serie de stimulente financiare pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor, astfel încât să crească gradul de ocupare și în județele în care în prezent este deficit de forță de muncă.

În perioada următoare urmează să adoptăm mai multe măsuri care au în vedere atragerea tinerilor înapoi în țară, precum garantarea unui fond de investiții și scutirea de impozit pentru o anumită perioadă de timp a persoanelor care revin în România și vor să își deschidă o afacere. În același timp, cred că este important să punem în aplicare o serie programe dedicate absolvenților de studii profesionale sau de facultate pentru păstrarea în țară a tinerilor profesioniști”, a subliniat deputatul PSD Botoșani.

sursa: comunicat de presă PSD

 

One thought on “Costel Lupașcu: „Programul prima chirie a devenit funcțional”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *