Societăți comerciale botoșănene amendate pentru străini angajați ilegal

imigranti pasaportPolițiștii de imigrări din Botoșani au aplicat amenzi în valoare de 4500 de lei pe numele reprezentanților unor societăți comerciale, în urma unor controale pe linia prevenirii și combaterii muncii ilegale a străinilor.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

like facebookAstfel, în perioada 08 – 21 mai a.c., poliţiştii Biroului pentru Imigrări Botoşani au desfăşurat, în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, acţiuni pe linia depistării angajaţilor străini ilegali şi combaterii muncii nedeclarate, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților, au fost verificate 4 societăţi comerciale(domenii de activitate construcții, restaurante și confecții), urmărindu-se modul de respectare a legislaţiei naţionale referitoare la angajarea în muncă a străinilor proveniţi din state terţe.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au aplicat angajatorilor cetăţenilor străini 4 sancțiuni contravenţionale în valoare totală de 4500 lei, pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute de art. 34 alin.1 și 2 din O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Sursa: IPJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *