Soluție surpriză în cazul unui bebeluş mort în Maternitate. Procurorii din Botoşani fac anchetă pentru ucidere din culpă

protest-in-fata-cj-impotriva-medicilor-din-maternitate-botosaniMedicii legişti ieşeni au reuşit să finalizeze al doilea raport de necropsie în cazul unui bebeluş mort în Maternitatea Botoşani în data de 3 septembrie 2016, la două zile de la naştere.

Părinţii au acuzat că fiul lor a decedat din cauza unei infecţii intraspitalicesti. Asta dupa ce analizele care i s-au facut la o zi dupa ce a venit pe lume au aratat prezenta unui streptococ.

like facebookProcurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Anchetatorii au solicitat efectuarea unei a doua necropsii, la Iaşi, iar rezultatele au sosit în cursul acestei luni. Astfel, specialiştii au trecut drept cauză a decesului insuficienţa cardio respiratorie acută, consecutivă brohnopneumonie survenită la nou născut. Totuşi în cuprinsul raportului medico – legal era trecută şi prezenţa streptococului beta hemolitic, care este posibil să fi provocat bronhopneumonie.

Citește știrea inițială: Caz grav! Medicii de la Maternitatea din Botoșani acuzați de malpraxix, după moartea unui bebeluș

Următorul pas al anchetatorilor este să se adreseze Comisiei de Avizare a Actelor Medico Legale care urmează să verifice şi să clarifice conduita cadrelor medicale. Practic, se va verifica toate procedurile făcute şi medicamentaţia administrată de la internarea mamei şi până la decesul pruncului.

” Cercetările se desfăşoară în continuare in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat Nicoleta Arpinte, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Mama bebeluşului susţinea că atat pe timpul sarcinii, cat si cu doua saptamani inainte de nastere, investigatiile au aratat ca ea si fatul erau perfect sanatosi. Copilul a venit pe lume la termen, prin cezariana, si a primit nota 9 de la medici.

O zi mai tarziu, un buletin de analiza arata ca era infectat cu streptococul beta-hemolitic de grup B. Parintii sustin ca li s-a spus ca fiul lor este in stare grava, abia la multe ore dupa ce el fusese dus la Terapie Intensiva. In decurs de nici 40 de ore, pruncul a murit.

Citește și: FOTO! Protest în fața Consiliului Județean, după ce un bebeluș a murit la Maternitate: Ne nemulțumește ignoranța, nepăsarea și lăcomia cadrelor medicale

One thought on “Soluție surpriză în cazul unui bebeluş mort în Maternitate. Procurorii din Botoşani fac anchetă pentru ucidere din culpă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *