Încă o minivacanță pentru elevi: 2 iunie- zi liberă

Vineri, 2 iunie 2017, a fost stabilită zi liberă pentru salariații din sectorul public, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern.

Ziua liberă va fi recuperată în 10 iunie 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie 2017.
Cum 1 iunie va fi joi, iar 5 iunie va fi luni, era de asteptat ca si ziua de vineri, 2 iunie, sa fie declarata zi nelucratoare iar elevii sa nu invete.

Prin stabilirea zilei de 2 iunie ca fiind nelucrătoare, se face “punte” între 1 iunie, declarată nelucrătoare, și zilele de sâmbătă, duminică și luni, a doua zi de Rusalii, sărbătoare legală.

2 iunie 2017 nu este considerată zi nelucrătoare pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității, magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 2 iunie 2017.

Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 9 iunie 2017. Pentru ceilalti elevi, vacanta incepe pe 17 iunie.
Tot in luna iunie este programat si programul Scoala Altfel, cu o durata de 5 zile consecutive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *