Deputatul PSD Mihalea Huncă a votat pentru creșterea finanțării programelor destinate ucenicilor și stagiarilor

mihaela huncaDeputatul PSD Mihaela Huncă a susținut în cadrul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport proiectul de lege elaborat de Guvern pentru creșterea finanțării programelor destinate ucenicilor și stagiarilor.

Este un mare pas înainte acest act normativ și felicit echipa de miniștri a Cabinetului Grindeanu pentru această decizie. Numai prin astfel de măsuri vom putea stimula întreprinderile mici și mijlocii din țara noastră și mediul de afaceri să creeze locuri de muncă și să pregătească tinerii într-o meserie. Avem nevoie de forță de muncă bine calificată și bine plătită pentru a ne putea dezvolta ca țară”, a declarat Mihaela Huncă.

După adoptarea proiectului de lege de Parlament angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază, la cerere, pe perioada derulării acestuia de o sumă echivalent în lei a 250 euro/lună net, iar pentru un contract de stagiu cu un absolvent de învățământ superior, de 300 euro/lună net. În prezent angajatorii care semnează contracte cu ucenicii primesc de la stat 65/euro/lună net, iar pentru absolvenții ciclului universitar pentru efectuarea stagiului 165/euro/lună net.

Proiectul realizat de Guvern prin care se modifică legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă și legea nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior urmează să fie adoptat săptămâna viitoare de plenul Camerei Deputaților.

 

One thought on “Deputatul PSD Mihalea Huncă a votat pentru creșterea finanțării programelor destinate ucenicilor și stagiarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *