Senatorul Lucian Trufin: „În 2017, fermierii botoșănenii vor obține subvenții mai mari comparativ cu anul trecut”

Lucian TrufinSenatorul PSD Lucian Trufin a declarat, marți, că potrivit datelor de la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, fermierii din județul Botoșani vor primi pentru anul în curs subvenții agricole pentru o suprafață cu peste 6.000 de hectare mai mare decât în anul 2016.

Astfel, potrivit APIA Botoșani, suprafața eligibilă pentru acordarea subvențiilor în anul 2017 va fi de 269.583 ha, comparativ cu suprafața de 263.558 ha, pentru care s-a acordat subvenția în anul 2016.

like facebookSunt două aspecte care au contribuit la această creștere. Pe de o parte, este meritul ministrului Agriculturii, domnul Petre Daea, care a susținut cu fermitate necesitatea acordării la timp a subvențiilor dar și a respectării termenului de depunere a cererilor, iar fermierii au căpătat încredere că pot obține în timp util acești baniPe de altă parte, este meritul angajaților APIA Botoșani care împreună cu administrațiile  publice locale au informat fermierii eliminând blocajele, eliberând la timp toate documentele astfel încât, agricultorii botoșăneni, au înregistrat la timp cererile pentru subvenții. Apreciez efortul conjugat al tuturor factorilor implicați, le mulțumesc și îi felicit”, a spus Trufin.

One thought on “Senatorul Lucian Trufin: „În 2017, fermierii botoșănenii vor obține subvenții mai mari comparativ cu anul trecut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *