Fostul viceprimar Cătălin Alexa, condamnat pentru fapte de corupție. Ce a decis instanța!

Viceprimarul Catalin AlexaFostul viceprimar al municipiului Botoșani a fost condamnat, luni, de magistrații Tribunalului Botoșani într-un dosar în care a fost acuzat de fapte de corupție.

Alexa a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare și interdicția de a ocupa timp de zece ani o funcție publică.

Fostul viceprimar a fost acuzat de procurorii anticorupție de abuz în serviciu şi conflict de interese. Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie-decembrie 2011 era preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului „Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor – sursa şi reţele” de termoficare şi i-a determinat pe mebrii comisiei să accepte oferta depusă de firma fratelui său, Inginer Consultant SRL Scheia.

like facebookAceeași pedeapsă a fost aplicată de Tribunalul Botoșani și fratelui lui Cătălin Alexa, Bogdan Alexa.

Fostul administrator al societății Inginer Consultant, Adrian Nicolae Toma, a fost condamnat și el la doi ani de închisoare cu suspendare.

O altă persoană implicată, Dan Ovidiu Moldovanu, a primit șase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Marcel Humă și Ana Ciobanu au fost achitați.

Soluția nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Citește și: Fost viceprimar pus oficial sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu

3 thoughts on “Fostul viceprimar Cătălin Alexa, condamnat pentru fapte de corupție. Ce a decis instanța!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *