FOTO! Iulian Rotariu, pompierul care a ocupat poziţia a patra la ultramaratonul „Sahara Race”, așteptat cu flori de colegi

iulian rotariu 1Ultramaratonistul Iulian Rotariu, care a obţinut performanţa de a se clasa pe poziţia a patra la ultramaratonul „Sahara Race”Maratonul  Gobi, a fost întâmpinat, luni, de colegi cu flori. Iulian a declarat că a reușit să ducă numele României în afara țării, datorită oamenilor care l-au ajutat.

Competiția a avut loc în perioada 30 aprilie – 7 mai. Zilnic, pompierul botoșănean a alergat câte un maraton, aproximativ 43 de km, iar în a 5 –a zi a alergat aproape 80 km.

like facebookDatorită oamenilor care m-au ajutat, am reuşit să duc numele României acolo unde îi este loc. Toţi cei din Organizaţia celor patru deşerturi ştiu că atunci când vorbeşti de România este Iulian de la pompieri care aleargă ca o maşină de luptă. Am arătat tot timpul că disciplina, pregătirea pe care o am în cadrul locului de muncă face cel puţin 100% posibilitatea de a termina aceste deşerturi frumoase şi minunate, cum le zic eu, dar periculoase. Greu a fost tot timpul, dar lecţia pe care am învăţat-o a fost că nu e neapărat să obţin primul loc, ci să învăţ ceva din orice experienţă”, a spus Rotariu

La fel ca și celelalte două ultramaratoane la care a participat anul trecut, respectiv ”Gobi March” (China, în iunie 2016) şi ”Atacama Crossing” (Chile, în octombrie 2016) și unde s-a clasat pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general la ”Gobi March”, respectiv locul VI la general, la cursa din deşertul chilian, și  ”Sahara Race” s-a clasat  în primele zece curse din lume ca dificultate.

iulian rotariu

iulian rotariu 2

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *