Transportatorii botoșăneni, nemulțumiți de taxa de liberă trecere: Nu suntem în Londra și nici în București

transportatori cosmin andreiReprezentanții firmelor de transport din Botoșani s-au plâns, joi, reprezentanților Primăriei Botoșani de taxa de liberă trecere. Ei au acuzat faptul că această taxă a fost instituită într-un oraș mic precum Botoșaniul, însă nu există în orașele mari din țară și nici în străinătate. Reprezentantul Apetrans a spus că preferă să reducă cursele către anumite destinații pentru a opera cu mai puține mașini, decât să plătească această taxă.

Am circulat toată Europa și așa ceva nu am pomenit. Un oraș ca Botoșaniul, cu o suprafață atât de mică, să aibă taxă de intrare”, aafirmat un transportator.

Un alt transportator a afirmat că taxa de liberă trecere ajunge la aceeași cotă ca și taxa de rovinietă.

like facebookNu există în țara asta: numai la Botoșani și Dorohoi este speța asta cu liberă trecere. Suceava are șapte orașe și nu este. În Suceava mergi cu autobuzul indiferent unde ești. Ne-ați spus să nu intrăm în oraș fără taxă de libveră trecere. Noi avem pirați specializați care au opt plus unu locuri. Cum fac eu concurență unui pirat care nu plătește taxe, nu nplătește impozit și merge bine mersi”, a spus un alt operator.

Viceprimarul municipiului Botoșani a spus că există mai multe variante pentru plata acestei taxe  și că aceasta nu poate fi scoasă. El a motivat că primăriile mari au bugete consistente pentru drumuri, ceea ce nu se întâmplă la Botoșani.

Este taxa de liberă trecere la purtător, care este transmisibilă și poate fi plătită și transferată de pe o mașină pe alta. Mai avem varianta pentru o zi, pentru 30 zile, etc. Aceste taxe sunt, de asemenea, diferențiate funcție de tonajul mașinilor. Nu este nicio diferență pentru municipalitate că veniți dvs. cu un autobuz sau vine un camion cu pietriș. Trama stradală este afectată în egală măsură și de unul, și de celălalt. Pentru șoseaua de centură nu se plătește această taxă. Nu putem lăsa centrul orașului ca să meargă autobuzele cum doresc, pentru că și așa traficul este congestionat. Dacă am scoate această taxă nu ar fi nicio diferență între dvs. și transport marfă. Dacă scoatem taxa de liberă trecere nu există restricție nici pentru autobuze, nici pentru camioane”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *