Situaţie gravă. Mai mulţi angajaţi ai Maternităţii purtători de stafilococ auriu

maternitateUn control făcut de Direcţie de Sănătate Publică la Maternitatea Botoşani a scos la iveală detalii şocante. Mai muţi angajaţi ai unităţii sanitare erau purtători de stafilococ auriu, o bacterie extrem de periculoasă pentru bebeluşi. Potrivit raportului de control, 21 de angajaţi erau purtători de o asemenea bacterie

Controlul a fost efectuat la mijlocul lunii octombrie a anului tecut, după un scandal mediatizat în presă, un bebeluş decedând după doar 31 de ore de la naştere.

În acelaşi Raport de control al DSP s-a arătat că a fost exclusă infecţia nosocomială în cazul bebeluşului decedat după 31 de ore de la naştere, însă au fost identificaţi mai mulţi factori de risc la nivelul Maternităţii, astfel că au fost trasate o serie de măsuri ce trebuiau luate de către şeful Serviciului de Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosocomiale din spital, acesta fiind amendat cu suma de 5.000 de lei, iar unitatea sanitară cu 10.000 de lei, pentru că nu au depistat aceste probleme în cadrul controalelor interne.

Sancţiunea de 5000 de lei a fost contestată în instanţă, însă judecătorii au respins contestaţia.

like facebookReprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati dau vina pe legislaţie şi pe fonduri insuficiente pentru efectuarea analizelor periodice la fiecare angajat.

„Normele care nu prevăd ca la examenul medical periodic să se efectueze examenul exudatului nazal – examen prevăzut abia de Ghidul privind diagnosticul, profilaxia și tratamentul infecțiilor determinate de Staphylococcus aureus meticilinorezistent (MRSA) apărut în 19 august 2016, până la data controlului neexistând timpul fizic necesar și resurse financiare alocate pentru această examinare, precum și neînregistrarea de cazuri de îmbolnăvire cu acest agent patogen, într-adevăr, nu s-au efectuat examene de exudat nazal”, a precizat unul din reprezetanţii celui mai mare spital din judeţ.

 

2 thoughts on “Situaţie gravă. Mai mulţi angajaţi ai Maternităţii purtători de stafilococ auriu

  1. Va rog sesizati autoritățile a mai murit un bebeluș la cateva zile dupa externare, altul este in stare gravă la Iasi.. nu se poate asa ceva! Suntem devastati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *